Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 73
 İndirme 23
Türkiye’de Gelir Dağılımının Çevre Kirliliği Üzerindeki Etkileri Üzerine Bir İnceleme
2019
Dergi:  
Gaziantep University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Türkiye’de gelir dağılımının çevre kirliliği üzerindeki etkilerinin 1990-2015 gözlem aralığı için incelenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda, reel milli gelir, enerji yoğunluğu, gelir eşitsizliği ve karbondioksit emisyonu arasındaki ilişki ARDL sınır testi ve bootstrap nedensellik testi aracılığıyla incelenmiştir. Ayrıca, sırasıyla sanayi sektörü, imalat sektörü ve hizmet sektörü katma değerlerinin çevre kirliliği üzerindeki etkilerini karşılaştırmak amacıyla da üç farklı ampirik model oluşturulmuştur. Elde edilen sonuçlara göre milli gelirdeki ve enerji yoğunluğundaki artışın hem kısa dönemde hem de uzun dönemde çevre kirliliğini arttırdığı görülmektedir. Gelir eşitsizliğindeki artışın ise kısa dönemde çevresel kaliteyi bozmasına rağmen uzun dönemde çevre kirliliğini azalttığı bulgularına ulaşılmıştır. Ayrıca, sanayi sektörü katma değerindeki artışın çevre kirliliğini arttırdığı buna karşın hizmet sektörü katma değerindeki artışın çevre kirliliğini azalttığı yönünde bulgulara ulaşılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

A review of the effects of income distribution on environmental pollution in Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

This study aims to study the impact of income distribution in Turkey on environmental pollution for the 1990-2015 observation range. For this purpose, the relationship between real national income, energy intensity, income inequality and carbon dioxide emissions has been studied through the ARDL border test and the bootstrap causality test. Three different empirical models have also been created to compare the impact of the added values of the industrial, manufacturing and service sector on environmental pollution, respectively. According to the results obtained, the increase in national income and energy intensity has increased environmental pollution both in the short and long term. The increase in income inequality has been found to reduce environmental pollution in a short period of time, although it has disrupted environmental quality. In addition, the increase in the added value of the industrial sector increases the environmental pollution while the increase in the added value of the service sector has been found to reduce the environmental pollution.

Anahtar Kelimeler:

An Investigation On The Impact Of Income Distribution On Environmental Pollution
2019
Yazar:  
Özet:

This paper aims to examine the impact of income distribution on environmental pollution for the period of 1990-2015 in Turkey. For this purpose, the relationship between real income, energy intensity, income inequality and carbon dioxide emissions are investigated with ARDL bound test and bootstrap causality method. In addition, three empirical model are constructed to observe the relative effects of the value added of industry sector, manufacturing sector and service sector on environmental pollution. The results reveal that increasing income level and energy intensity increases environmental pollution both for the short and the long-run. In addition, it is concluded that increasing income inequality deteriorates the environmental quality in the short-run while inequality reduces the environmental pollution in the long-run. Moreover, increasing industrial value-added increases carbon dioxide emissions while increasing the value added of service sector reduces the pollution.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Gaziantep University Journal of Social Sciences

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.608
Atıf : 8.453
2023 Impact/Etki : 0.25
Gaziantep University Journal of Social Sciences