Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 102
 İndirme 18
TARİH ÖĞRETİMİNDE SOSYAL MEDYA ORTAMLARININ KULLANIMINA İLİŞKİN TARİH ÖĞRETMENLERİNİN GÖRÜŞLERİ
2019
Dergi:  
Turkish History Education Journal
Yazar:  
Özet:

Öz: Teknolojide yaşanan dönüşüm ve gelişmeler, eğitim-öğretim süreçlerini de etkilemektedir. Özellikle öğrencilerin dersle ilgili süreçlere etkin bir biçimde katılmasına ve derse yönelik olumlu duygular geliştirmesine katkısı olan teknolojik gelişmelerin öğrenme süreçlerine uygun hale getirilerek kullanıldığı görülmektedir. İnternet teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak ortaya çıkan sosyal medya ortamlarının bu türden gelişmelerden biri olduğu söylenebilir. Bireylere duygu ve deneyimlerini paylaşma, iletişim kurma, bilgi edinme gibi olanaklar sunan sosyal medya ortamlarının genç bireyler tarafından yoğun bir biçimde kullanıldığı görülmektedir. Sosyal medyanın öneminin ve popülerliğinin giderek artması bu ortamların ders kapsamında kullanımı konusunu gündeme getirmiştir. Öğrencilerin sosyal medya ortamlarını kullanarak hem eğlenmesi hem öğrenmesi hem de bir takım becerileri kazanması için alanyazında pek çok çalışma yapılmıştır. Bu çalışmada da genelde ezberlenmesi gereken zor bir ders olarak algılanan ve genelde geçmişle ilgili soyut konulardan oluşan tarih derslerinin sosyal medya ortamları aracılığıyla öğretimi konusunda mevcut durumu tarih öğretmenlerinin gözünden değerlendirmek amaçlanmıştır. Bu kapsamda araştırma, nitel araştırma yaklaşımı ve nitel araştırma yaklaşımının doğasına uyumlu biçimde olgubilim (fenomenoloji) desenine uygun olarak yürütülmüştür. Yarı yapılandırılmış görüşme formu aracılığıyla 32 tarih öğretmeni ile görüşme yapılmıştır. Elde edilen veriler içerik analizi ile çözümlenmiştir. Sonuç olarak; tarih öğretmenleri tarafından sosyal medya ortamlarının sunduğu pek çok avantajla birlikte bazı sınırlılıkları da olduğu bununla birlikte, sosyal medya ortamlarının tarih öğretim faaliyetlerinde kullanımı için önemli bir potansiyel taşıdığı ifade edilmiştir. Katılımcıların ifadelerinden hem sosyal medya okur-yazarlığı hem de sosyal medya ortamlarının eğitim pedagojisine uygun kullanımı için eğitim alınması gerekliliği ön plana çıkmıştır. Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Tarih Eğitimi, Tarih Öğretimi.

Anahtar Kelimeler:

OPINIONS OF HISTORY TEACHERS ON THE USE OF SOCIAL MEDIA MEDIA IN HISTORY TEACHING
2019
Yazar:  
Özet:

Abstract: The transformation and developments in technology also affect the education-teaching processes. In particular, it is seen that technological developments, which contribute to the active participation of students in the processes related to the course and to develop positive feelings towards the course, are used by adapting them to the learning processes. It can be said that social media environments that emerged in parallel with the developments in internet technologies are one of these developments. It is seen that social media environments, which offer opportunities to individuals such as sharing their feelings and experiences, communicating and gaining information, are used intensively by young individuals. The increasing importance and popularity of social media has brought up the use of these media within the scope of the course. Many studies have been conducted in the field to help students enjoy both learning and acquiring a set of skills using social media environments. This study also aims to evaluate the current situation in the teaching of history courses, which are often perceived as a difficult lesson to be remembered and usually consisting of abstract subjects related to the past through social media media, from the eyes of history teachers. In this context, research is carried out in accordance with the nature of the qualitative research approach and qualitative research approach in accordance with the phenomenological pattern. Through the semi-configured interview form, 32 history teachers were interviewed. The data obtained is analyzed by content analysis. In conclusion; It has been stated by history teachers that social media environments have many advantages and some limitations, however, social media environments have an important potential for their use in history teaching activities. From the statements of the participants, the necessity of training for both social media literacy and the use of social media environments in accordance with educational pedagogy came to the fore. Keywords: Social Media, History Education, History Teaching.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish History Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 274
Atıf : 745
Turkish History Education Journal