Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 73
 İndirme 21
Kadın ve Erkek Sporcuların İmgeleme Biçimlerinin Karşılaştırılması
2019
Dergi:  
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı kadın ve erkek takım sporcularının kullandıkları imgeleme biçimlerinin araştırılmasıdır. Çalışmaya 45 futbol, 42 basketbol, 40 voleybol olmak üzere toplam 137 erkek sporcu, 37 futbol, 32 basketbol, 36 voleybol olmak üzere toplam 105 kadın sporcu katılmıştır. Çalışmada veri toplama aracı olarak Halll ve arkadaşları (1998) tarafından geliştirilen ve Kızıldağ ve Tiryaki (2012) tarafından Türkçe’ye uyarlanan Sporda İmgeleme Envanteri kullanılmıştır. Ölçek 21 soru ve 4 alt boyuttan oluşmaktadır. Erkek ve kadınların imgeleme biçimlerinin karşılaştırılmasında t testi, spor yıllarının karşılaştırılmasında ANOVA testi yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre cinsiyetler arasında imgeleme kullanımı açısından fark yoktur (p>0,05). Benzer şekilde spor yılına bağlı olarak imgeleme biçimleri arasında farklılık yoktur (p>0,05). Bu sonuca göre çalışma grubunun benzer imgeleme biçimlerini kullandığı, bu durumun ortaya çıkmasında aynı seviyede müsabakalara katılımın etkili olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Comparison of women and male athletes
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to explore the forms of imaging that male and female team athletes use. The study included a total of 137 male athletes, including 45 football, 42 basketball, 40 volleyball, 37 football, 32 basketball and 36 volleyball. In the study, the data collection tool was developed by Halll and his friends (1998) and adapted to Turkish by Kızıldağ and Tiryaki (2012). The scale consists of 21 questions and 4 sub-dimensions. In comparison of male and female imaging forms, the t test was performed in comparison of sports years. According to the results obtained, there is no difference in gender image use (p>0,05). Similarly, there is no difference between the forms of imaging depending on the sports year (p>0,05). According to this conclusion, it can be said that the working group uses similar imaging forms, and that participation in competitions at the same level is effective when this situation occurs.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 281
Atıf : 1.837
2023 Impact/Etki : 0.288
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi