Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 78
 İndirme 13
Hâlid-i Bağdâdî’nin Son Halifesi Kastamonulu Ahmed-i Siyâhî - Hayatı, Eseri ve Vakfiyesi -
2019
Dergi:  
Usûl İslam Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

ar Ahmed-i Siyâhî, XIX. yüzyılda Kastamonu’nun yetiştirdiği âlim sûfîlerdendir. Osmanlı döneminde Kastamonu’da pek çok tarikat temsil edilirken Nakşîlik’in Hâlidiyye kolu ise Ahmed-i Siyâhî olarak şöhret bulmuş olan Şeyh Hacı Ahmed Ziyaeddin Efendi tarafından bu şehrin irfan hayatına dahil edilmiştir. Kastamonu, Amasya ve Çorum’da dönemin önde gelen hocalarından okuyup icâzetler almış, “hadis hâfızı” denilecek derecede hadis ilminde derinleşmiş olan Siyâhî, bir mürşid arayışına da girmiştir. Halvetî büyüklerinden Çerkeşî Mustafa Efendi kendisini Hâlid-i Bağdâdî’ye yönlendirmiştir. Hacca giderken Şam’da Hâlid-i Bağdâdî ile görüşen Siyâhî ona intisab etmiş, beraber Hicaz’a gitmişler ve kendisinden hilâfetnâme alarak memleketine dönmüştür. Bazı kayıtlarda Hâlid-i Bağdâdî’nin son halifesi olduğu bildirilen Siyâhî’nin hayatı, tesis ettiği dergâhı ve bu dergâhta kurduğu kütüphanesi ile bütün bunlara dair oluşturduğu vakfiyesi bu çalışmada ele alınacaktır. Ayrıca tespit edilen tek eseri ile oğlu Seyyid Ahmed-i Hicâbî’ye verdiği icâzetnâme/vasiyetnâme tanıtılacak, ekolünün kendisinden sonraki serencâmı hakkında özet bilgi verilecektir.

Anahtar Kelimeler:

He is the one who gives righteousness to his life, to his life, to his life, to his life, to his life.
2019
Yazar:  
Özet:

Ar Ahmed-i Siyâhî, 19th It is the century of the creation of the worshippers. In the Ottoman period many taricates are represented in Kastamonu while Nakşîlik's Hâlidiyye hand is included in the city's irfan life by Sheikh Hacı Ahmed Ziyaeddin Efendi, who has found fame as Ahmed-i Siyâhî. He is the one who gives righteousness to his people, and he is the one who gives righteousness to his people, and he is the one who gives righteousness to his people, and he is the one who gives righteousness to his people. And the greatest of them, the Lord, brought him to the covenant. And when he came to him, he came to him, and he came to him, and he came to him, and he came to him, and he came to him, and he came to him. In some records, the life of the Syahîh, which is to be the last caliph of Hâlid-i Baghdadi, the magazine he established and the library he established in this magazine and the foundation he formed about all of them will be discussed in this study. The only work identified with his son Seyyid Ahmed-i Hicâbî will be introduced to his exhortation/visitation, and the exhortation will be given to the exhortation after him.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Usûl İslam Araştırmaları

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 91
Atıf : 39
Usûl İslam Araştırmaları