Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 83
 İndirme 44
Yavuz Bülent Bakiler’in Şiirlerinde Modernizm Eleştirisi ve Sibernetik İnsan Tipi
2019
Dergi:  
The Journal of International Lingual Social and Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Modernitenin bir programı olan modernizm; sanat, kültür, edebiyat, toplumsal yapılar ve günlük yaşamın modern bir yapıya bürünmesi için ortaya çıkmış bir akımdır. Modernite tarihsel bir süreci ifade ederken modernizm onun sistemleşmiş ve genel kurallara sahip olan halidir. Modernizm “geçmişe ve geleneğe karşı çıkan, ticaretten felsefeye her şeyin irdelenmesi, tartışılması ve sorgulanması gerekliliğini savunan, eski değerleri yıkıp çağdaş olanı inşa etmeye” dayanan bir harekettir. Bu bağlamda geleneksel, toplumsal, siyasal ve kültürel değerlerin geçerliliğini kaybettiğini savunan bu akım, geçmişle olan bütün bağların kopmasına ve toplumsal sorunlarla beraber bireyin “yalnızlaşmasına ve yabancılaşmasına” sebep olacaktır. Bu çalışmada Yavuz Bülent Bakiler’in şiirlerinde modernizmin eleştirisi incelenmiştir. Bakilerin şiirlerinde “modernizm ve kentleşme olgusu, Türk toplumuna özgü değerlerin yitimi, Batılı yaşam tarzını benimseyen ve kendi ülkesinin gerçeklerine yabancılaşan, sibernetik bir insana dönüşen aydın” gibi konular dile getirilmiştir. Şair şiirleriyle bir aydın olarak toplumsal değişimle gelen yeniliklerin sorgulanması gerektiğini ve modernizm adı altında dayatılan fikirlerin kimliksizleştirme politikası olduğunu vurgulamıştır.                                                

Anahtar Kelimeler:

Yavuz Bülent Bakiler's Poems: The Criticism of Modernism and the Sibernetic Human Type
2019
Yazar:  
Özet:

Modernism, a program of modernity; art, culture, literature, social structures and daily life to take on a modern structure is a current emerged. While modernity represents a historical process, modernism is its systematic and general rules. Modernism is a movement that opposes the past and the tradition, defends the necessity of examining, discussing and questioning everything from trade to philosophy, and destroying the old values and building the modern one. In this context, the traditional, social, political and cultural values that have lost the validity of the current, the connection with the past and all the bonds and social problems together with the individual "loneliness and alienation" will cause. In this study, the criticism of modernism was examined in Yavuz Bülent Bakiler's poems. In the poems of Bakis, modernism and urbanization phenomenon, the loss of values unique to the Turkish society, the intellectual adopting the Western lifestyle and alienating from the realities of its own country, turned into a cybernetic person topics such as has been voiced. The poet needs to question the innovations that come with social change as an intellectual with his poems and he emphasized that the ideas imposed under the name of modernism is the policy of de-recognition.

Anahtar Kelimeler:

Criticism Of Modernism and Cybernetic Human Type In Yavuz Bulent Bakiler's Of The Poems
2019
Yazar:  
Özet:

Modernism, a program of modernity; art, culture, literature, social structures and daily life to take on a modern structure is a current emerged. While modernity represents a historical process, modernism is its systematic and general rules. Modernism is a movement that opposes the past and the tradition, defends the necessity of examining, discussing and questioning everything from trade to philosophy, and destroying the old values and building the modern one. In this context, the traditional, social, political and cultural values that have lost the validity of the current, the connection with the past and all the bonds and social problems together with the individual “loneliness and alienation” will cause. In this study, the criticism of modernism was examined in Yavuz Bülent Bakiler’s poems. In the poems of Bakis, modernism and urbanization phenomenon, the loss of values unique to the Turkish society, the intellectual adopting the Western life style and alienating from the realities of its own country, turned into a cybernetic person topics such as has been voiced. The poet needs to question the innovations that come with social change as an intellectual with his poems and he emphasized that the ideas imposed under the name of modernism is the policy of de-recognition.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








The Journal of International Lingual Social and Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 135
Atıf : 760
2023 Impact/Etki : 0.143
The Journal of International Lingual Social and Educational Sciences