Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 218
 İndirme 16
“Beş Hececiler” Şiirinde Erotizm Yansımaları
2019
Dergi:  
The Journal of International Lingual Social and Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

“Beş Hececiler” yahut “Hecenin Beş Şairi” olarak da bilinen Faruk Nâfiz Çamlıbel, Orhan Seyfi Orhon, Yusuf Ziyâ Ortaç, Halit Fahri Ozansoy ve Enis Behiç Koryürek’in şiirleri milli dil, milli edebiyat ve milli devlet gibi esasları benimsemesi itibarıyla Milli Edebiyat Hareketi’nin kolu olarak kabul edilir. Bir araya gelerek edebî bir topluluk oluşturmamalarına karşın aynı döneme denk gelen, benzer düşünceleri yansıtan, şiirde dilin sadeleşmesini ve hecenin kullanılmasını savunan bu şairler sonradan edebi grup gibi değerlendirilmiş ve “Hecenin Beş Şairi” olarak adlandırılmıştır. Şiire 1. Dünya Savaşı ve Millî Mücadele yıllarında başlayan ve Mütareke yıllarında şöhret kazanan “Hececiler”, Anadolu ve Anadolu insanını şiire sokarak yurt sevgisi, yurt güzellikleri, kahramanlık, yiğitlik, aşk gibi konuları işlemişlerdir. Şiirde, halkın konuştuğu Türkçeyi kullanmaları ve hece-aruz vezni tartışmasını sonlandırarak hece ölçüsünü şiire egemen kılmaları itibarıyla “Hececiler”, Türk edebiyatının önemli bir dönüm noktasını oluştururlar. Bu çalışmada “milli romantik duyuşu” temsil eden ve daha ziyade “memleket şiirleri” yazan “Hececiler”in, “erotizm” temasıyla yazdıkları şiirler üzerinde durularak Türk şiirine fiziksel aşkın nasıl yansıdığı konusuna kısmen de olsa bir açıklık getirilmesine çalışılacaktır. Ele alınan şiirlerin, ilgili temaya uygun mısralarına yer verilerek her şairin, aşk temasını temsil değeri yüksek birer şiiri kullanılacaktır.                                                         

Anahtar Kelimeler:

“Five Hecks” Poetry of Erotic Reflections
2019
Yazar:  
Özet:

The poems of Faruk Nâfiz Çamlıbel, Orhan Seyfi Orhon, Yusuf Ziyâ Partç, Halit Fahri Ozansoy and Enis Behiç Koryürek, also known as "Five Hececiler" or "Five Poets of Hecen", are considered as the hand of the National Literary Movement, as it adopts the principles such as national language, national literature and national state. Though they did not form a literary community together, these poets, which were equal to the same period, reflecting similar ideas, defending the simplification of the language and the use of the hessen in poetry, were later regarded as a literary group and called the "Five Poets of Hessen". The Poetry 1. Beginning in the years of World War and National Struggle and winning fame in the years of Mutareke, the "Hececis" have put the people of Anatolia and Anatolia into poetry and processed subjects such as homeland love, homeland beauty, heroism, courage, love. In the poem, the people use the Turkish language they speak and end the discussion of the hece-aruz vezni by making the hece dimension dominated by the poem, "Hececiler" form an important turning point of Turkish literature. In this study, the “Hececiler” who represent the “national romantic sense” and rather write the “land poems” will try to give a clear explanation of the topic of how physical love reflects to the Turkish poem, focusing on the poems they write on the “erotic” theme. Poetry is a poem that represents the love theme of each poet, and is a poem that represents the love theme of each poet.

Anahtar Kelimeler:

The Reflections Of Eroticism In The Poetry Of “five Poets Of The Syllable”
2019
Yazar:  
Özet:

Also known as "Five Poets of the Syllable" Faruk Nafiz Çamlıbel, Orhan Seyfi Orhon, Yusuf Ziyâ Ortaç, Halit Fahri Ozansoy and Enis Behic Koryürek's poems;  as the basis of the adoption of national language, national literature and national state. Although they do not come together to form a literary community, these poets which reflects similar thoughts, simplifies the language in poetry and advocating the use of syllable and they have the same period, later, was evaluated a literary group and named as "Five Poets of the Syllable". "Five Poets of the Syllable" who began to poetry in the years of the First World War and the National War of Independence and gained a reputation in truce years, by including Anatolia and Anatolian people to poetry, processes the topics domestic love, domestic beauties, heroism, valor, love and so on. In the poem, "Five Poets of the Syllable" constitute an important turning point in Turkish literature because of use the Turkish language the people speak and terminate the syllable-aruz controversy. In this study, "Five Poets of the Syllable" who write poems about mostly "national romantic feeling" will be focused on their poems on the theme of "eroticism". And the similarities and differences in the ways of poets and eroticism will be revealed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










The Journal of International Lingual Social and Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 135
Atıf : 769
2023 Impact/Etki : 0.143
The Journal of International Lingual Social and Educational Sciences