Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
GELECEĞİN YARATICILIK VE İNOVASYON GELİŞTİRME EĞİTİM MODELİ ÜZERİNE BİR TASARI; BİR PİLOT PROJE ÖNERİSİ.
2019
Dergi:  
Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bugün biz, nasıl geçmişin Neanderthal ve Homo sapiens insanı değilsek, geleceğin insanı, onların bilimi ve sanatı da bugünden çok farklı olacaktır. Yapay zeka, robot teknolojisi ve Endüstri- 4.0 devrimiyle birlikte 21. yy’da üretim ve yaratım biçimleri de çok köklü değişikliklere uğrayacaktır. Artık günümüzde, evrimsel süreçte; insan zekası ile yapay zekanın birleşmesi sonucu evrimin ileri aşaması olarak düşünülen biyo-katastrofik yapıdan biyo-konstrüktif yapıya – insanlığın et ve makinadan oluşacak Sayborglar (Cyborg’lar) dünyasına geçiş planları yapılmaktadır. Artık araştırmalar IQ ve Duygusal Zekanın yanısıra yeni keşfedilen Görsel – Uzamsal Zeka (Visual-Spatial Intelligence, Spatial Intelligence) ile yaratıcılığın uzaysal düşünme yeteneği ve kapasitesi üzerinde durulmaktadır. Meslek hayatlarında keşif yapan, patent ve atıflı yayın sahibi yaratıcı kişilerin hep uzamsal zekaya sahip kişiler arasından çıktığı saptanmıştır. Bu çerçevede ele alınan pilot proje konseptiyle de ülkemizde geleceğin bilim ve sanat alanında yaratıcı seçkin kişilerin yetiştirilmesine yönelik bir eğitim modeli tasarımı düşünülmüştür. Öngörülen Pilot Projeyle aynı zamanda Türkiye’de Güzel Sanatlara doktora (DFA) düzeyinde akademik bir statü kazandırılması amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

GELECEĞİN YARATICILIK VE İNOVASYON GELİŞTİRME EĞİTİM MODELİ ÜZERİNE BİR TASARI; BİR PİLOT PROJE ÖNERİSİ.
2019
Yazar:  
Özet:

Today, as we are not the people of the past Neanderthal and Homo sapiens, the people of the future, their science and art will be very different from today. Together with artificial intelligence, robotics and the Industrial 4.0 revolution, the way of production and creation will be undergoing many radical changes in the 21st century. Nowadays, in the evolutionary process, transition plans are made from the bio-disastrophic structure to the bio-constructive structure, which is considered the advanced stage of evolution as a result of the unification of human intelligence and artificial intelligence, to the world of the Sayborgs (Cyborgs) that will be made up of the flesh and machine of mankind. Now research focuses on the ability and capacity of creativity to spatial thinking along with the newly discovered Visual-Spatial Intelligence and the IQ and Emotional Intelligence. It has been found that creative persons who discover in their professional lives, patents and reference publishers are always out of those with space intelligence. With the pilot project concept discussed in this framework, we have also considered the design of a educational model aimed at educating creative outstanding people in the field of science and art of the future in our country. The proposed Pilot Project also aims to gain an academic status at the PhD (DFA) level in Turkey.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 846
2023 Impact/Etki : 0.107
Sosyal Bilimler Dergisi