Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 110
 İndirme 19
A Neoclassical Realist Explanation of the Balfour Declaration and the Origins of the British Foreign Policy in Palestine
2019
Dergi:  
Tarih İncelemeleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

A number of developments in the first quarter of the 20th century have an important role in shaping the Middle East. The Sharif Hussein-Mc Mahon Negotiations, the Sykes-Picot Agreement, the Balfour Declaration and other secret agreements between Britain and France that emerged during the First World War deeply affected the subsequent period of Arab geography. The Balfour Declaration in 1917 can be called one of the founding texts of Israel. In this respect, the declaration has a great impact on all the Middle Eastern politics, especially Palestine. It will not be wrong to say that the Palestine issue, which has become one of the most important problems of the region in time, has its roots in the Balfour Declaration. For this reason, cognizance of the Balfour Declaration and Britain's Palestinian politics after the First World War is crucial to understand the region's later history. From this point of view, this article attempts to examine the regional policies of Britain through the declaration and to provide a causality for the emergence of the declaration. What is the key motivation behind the Balfour Declaration? How can one explain the emergence of the declaration only in 1917, although it came to the agenda in Britain as early as 1915? This study claims that a particular set of internal and external factors associated with British politics gave rise to the declaration. The present article dissects these factors from the perspective of neoclassical realist theory and evaluate the systemic modifiers and unit-level variables in order to explain the Balfour Declaration. Specifically, it examines decision-making process behind the declaration from a systematic and holistic perspective.

Anahtar Kelimeler:

İngiltere’nin Filistin Dis Politikasinin Kokenleri ve Balfour Deklarasyonu’nun Neoklasik Realist Bir Aciklamasi
2019
Yazar:  
Özet:

20. yüzyılın ilk çeyreğinde yaşanan bir takım gelişmeler Ortadoğu’nun şekillenmesinde önemli role sahiptir. Birinci Dünya savaşı sürecinde ortaya çıkan Şerif Hüseyin-Mc Mahon Müzakereleri, Sykes-Picot Anlaşması, Balfour Deklarasyonu, İngiltere ile Fransa arasındaki diğer gizli anlaşmalar Arap coğrafyasının sonraki dönemini derinden etkilmiştir. 1917’de ortaya çıkan Balfour Deklarasyonu İsrail’in kurucu metinlerinden biri olarak adlandırılabilir. Bu bakımdan deklarasyonun başta Filistin olmak üzere bütün Ortadoğu siyasetine etkileri son derece fazladır. Zaman içerisinde bölgenin en önemli sorunlarından birine dönüşen Filistin meselesinin köklerinin Balfour Deklarasyonuna dayandığını söylemek yanlış olmayacaktır. Bu nedenle Balfour Deklarasyonunu ve İngiltere’nin Birinci Dünya Savaşı sonrasındaki Filistin siyasetini anlamak, bölgenin sonraki tarihini anlamak açısından son derece önemlidir. Buradan hareketle, bu makale deklarasyon üzerinden İngiltere'nin bölge politikalarını irdelemeye ve deklarasyonun ortaya çıkışına bir nedensellik ortaya koymaya çalışmaktadır. Balfour Deklarasyonunun ardındaki temel motivasyon nedir? İngiltere’de 1915 gibi erken bir tarihte gündeme gelmesine rağmen, deklarasyonun ancak 1917'de ortaya çıkışı nasıl açıklanabilir? Bu çalışma, İngiliz siyasetinde ortaya çıkan bir takım iç ve dış faktörlerin deklarasyonu ortaya çıkardığını iddia etmektedir. Makale, bu faktörleri neoklasik realist teori perspektifi ile incelemeyi ve Balfour Deklarasyonunu açıklamak için sistemik belirleyicileri ve birim düzey değişkenleri değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Çalışma özellikle Deklarasyonun arkasındaki karar alma sürecini sistematik ve bütünsel bir bakış açısıyla ele almaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Tarih İncelemeleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 501
Atıf : 1.234
2023 Impact/Etki : 0.115
Tarih İncelemeleri Dergisi