Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 27
 Görüntüleme 77
 İndirme 21
Argümantasyon Tabanlı Bilim Öğrenme Yaklaşımına Dayalı Laboratuvar Etkinliklerinin 7. Sınıf Öğrencilerinin Kavram Öğrenmelerine Etkisi: Yaşamımızdaki Elektrik Ünitesi
2015
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacını, Fen ve Teknoloji dersinde laboratuvar uygulamalarının Argümantasyon Tabanlı Bilim Öğrenme (ATBÖ) yaklaşımını temel alan aktivitelerle gerçekleştirildiği deney grubunda yer alan öğrenciler ile klasik yaklaşımı kullanan kontrol grubunda yer alan öğrenciler arasında, kavram öğrenme düzeyleri açısından, bir farklılığın olup olmadığının belirlenmesi oluşturmaktadır. ATBÖ yaklaşımı Keys, Hand, Prain ve Collins (1999) tarafından geliştirilmiş araştırma-sorgulamaya dayalı bir yaklaşımıdır. Araştırmanın modeli ön ve son test kontrol gruplu yarı deneysel desendir. Bu araştırmanın çalışma grubunu, Yalova ilinde bir devlet ilköğretim okulunda 2010–2011 eğitim-öğretim yılında yedinci sınıfta öğrenim gören öğrenciler oluşturmuştur. Çalışma grubu 31 kız, 34 erkek olmak üzere toplam 65 öğrenciden oluşmuştur. Bu çalışmada Kavram Testi veri toplama aracı olarak kullanılmıştır. Uygulamanın ardından deney grubu ile kontrol grubu arasında, kavram öğrenme düzeyleri açısından deney grubu lehine anlamlı bir fark oluşmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Laboratory Activities Based on Argumentation Science Learning Approach 7. The impact of classmates on their concept learning: the electric unit in our lives
2015
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to determine whether there is a difference between students in the experiment group where the laboratory applications in the course of Science and Technology are carried out with activities based on the Argumentation-Based Science Learning (ATBÖ) approach and students in the control group using the classic approach, in terms of the level of learning of the concept. The ATBÖ approach is a research-based approach developed by Keys, Hand, Prain and Collins (1999). The research model is the semi-experimental design of the front and final test control group. The study group of this study was formed by students who studied in the seventh class in the 2010-2011 educational year at a state primary school in the province of Yalova. The study group consisted of a total of 65 students, including 31 girls and 34 men. In this study, the concept test was used as a data collection tool. After the application, there was a significant difference between the experiment group and the control group in terms of the concept learning levels in favour of the experiment group.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Pamukkale University Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 975
Atıf : 8.528
2023 Impact/Etki : 0.695
Pamukkale University Journal of Education