Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 52
 İndirme 22
Hüseyin Tevfik Pasha - The Inventor of ‘Linear Algebra’
2007
Dergi:  
Osmanlı Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Linear algebra constitutes today one of the most important basic theories of modern mathematics. During the period of the curricular reform movement, also called "modern mathematics", linear algebra even replaced proper geometry teaching within the school curriculum. While comparing mathematical cultures, it might be useful to comment on developments at the “periphery”, where their innovations often go beyond the state of the art attained in the “metropoles,” even though these innovations may be noticed indirectly at best.  Hüseyin Tevfik Pasha (1832-1901), educated at the ‘Mühendishane’ (Military School of Engineering) at Istanbul, was active there and in private endeavours of teaching mathematics and the sciences. His Linear Algeba saw two editions in Istanbul in 1882 and 1892. Tevfik Pasha's notion of “linear algebra” originates from an approach aiming at generalizing the notion of multiplication to lines in the two- and the three-dimensional case, thus establishing a version of vectorial calculus. His focus on Argand as his source of motivation was conditioned by the lens of reception as practiced by Tait’s school of quaternionists. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Osmanlı Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 1.038
2023 Impact/Etki : 0.073
Osmanlı Bilimi Araştırmaları