Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 48
 İndirme 22
Prof. Kurt Krause'nin (1883-1963) Türkiye Florası İle İlgili Gezilerı ve Yayınları
2008
Dergi:  
Osmanlı Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Prof.Dr. Kurt Krause (1883-1963), Ziraat Vekaletine bağlı bulunan Ankara Yüksek Ziraat Enstitüsü'nde, 1933-1939 yılları arasında 6 yıl botanik profesörü ve Botanik Enstitüsü direktörü olarak çalışmış, bu arada Anadolu'da gezmiş, bitki örnekleri toplamış, Herbarium Turcicum adını verdiği Ankara'nın ilk herbaryumunu kurmuş, araştırma yayımlamış, ders kitabı yazmış bir Alman botanisttir. Ankara'daki görevine başlamadan evvel, 1912'de Ağrı dağı yöresinde dolaşmış, daha sonra Anadolu florası ile ilgilenmiş, 1914'te Batı ve Orta Anadolu ve Adana Torosları'ndan bitki toplamış, 1914-1932 yılları arasında Anadolu'yaaz yedi kez gelmiştir. 1933'te Ankara'ya görevli olarak geldikten sonra da, bitki toplamalarına devam etmiştir. Bütün bu gezileri sonunda oluşturdu ğu, 5600 kadar örnek taşıyan koleksiyonun büyük kısmını, Berlin Üniversitesi Botanik Müzesi'ne yerleştirmiştir. Ancak Berlin'deki koleksiyon, İkinci Dünya Savaşı'nda, Mart 1943’te vuku bulan bombardıman sırasında mahvolmuştur. Ankara'daki koleksiyon ise iyi korunmuş durumdadır. Bu koleksiyon 1948'de Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Herbaryumu'na (ANK) nakledilmiştir ve 5000'e yakın örnek barındırmaktadır. Krause başlıca Orta, Batı, Güney ve Kuzeydoğu Anadolu'da gezmiş, Ankara yöresi florası ile ilgilenmiş ve İstanbul yöresinden pek çok örnek toplamıştır. Krause'nin 1913- 1946 yılları arasında yayımlanmış olan Türkiye florası ile ilgili 33 makalesini saptadık. Bunların çoğu Almanca dildedir ve Alman dergilerinde basılmıştır. Onun 1934-1939 yılları arasında Ankara'da basılmış beş Türkçe kitabı vardır. Beş tür niteleyicisi onun adını taşır. Krause, Ankara'da, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk dönemlerinde floristik çalışmaları başlatmış olan, oluşturduğu bitki koleksiyonu ve yaptığı yayınlarla Türkiye florasının tanınmasına katkıda bulunan, değerli bir araştırmacı, sevilen ve takdir edilen faal bir öğretim üyesi olmuştu

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Osmanlı Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 1.042
2023 Impact/Etki : 0.073
Osmanlı Bilimi Araştırmaları