Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 17
 Görüntüleme 224
 İndirme 32
 Sesli Dinleme 1
Sinemada Temsil Kurmak: Mustang (2015) Filmi Üzerine Bir İnceleme
2019
Dergi:  
SineFilozofi
Yazar:  
Özet:

1990larla birlikte ortak yapımların artışıyla filmler giderek aynı anda birçok ülkenin ürünü olmaya başlamışlardır. Bugün bu durum yaygın bir uygulama haline gelmişolsa da filmlerde kullanılan temsil stratejileri bakımından tartışılabilecek birçok konuyu da beraberinde getirmektedir.  Türkiye kökenli yönetmen Deniz Gamze Ergüven’in ilk filmi Mustang(2015), Türkiye kırsalında tutucu büyükanneleri ve dayıları ile yaşayan beşkız kardeşin karşılaştığı baskı ve direnişlerini konu edinmiştir. Bir Fransa, Almanya, Türkiye ve Katar ortak yapımı olan Mustang, Fransa’da yakaladığı gişe başarısının yanında dört César’la ödüllendirilmiş Fransa’nın 2015 Oscar adayı olmuştur. Filme getirilen temel eleştiriler arasında gerçeklikten uzak tasvirler, konuya yüzeysel yaklaşım, oryantalizm ve genç bedenlerin teşhiri yer almaktadır.  Filmlerde nelerin, nasıl temsil edildiği, sanat eserinin üreticisine ait yorumlama ile kullanılan klişeler ve ortaya çıkan söylem gibi tartışmalar yıllardır farklı biçimlerde sürmektedir. Bu tartışmalara eserin üretildiği ve temsilini kurmayı amaçladığı dönem, kültür ve toplumsal yapılar da eklendiğinde denklemin bileşenleri artar.  Mustang , kar ş ımıza ele aldı ğ ı konuyu küreselle ş tirmeye çalı ş ırken yerelle ş tiren bunu da ‘kırsaldaki genç kadınların’ temsiline yabancı kalan bir bakı ş la gerçekle ş tiren bir film olarak çıkmaktadır. Çalı ş mada, film özelinde hem sinemanın temsil kurma stratejilerinin ‘nasıl temsillerle’ ‘etnikle ş tirme’ye yol açabilece ğ i hem de ‘kime ait (yerel/küresel) temsiller kuruldu ğ u’ sorularının tartı ş ılması amaçlanmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Sinemada Temsil Kurmak: Mustang (2015) Filmi Üzerine Bir İnceleme
2019
Dergi:  
SineFilozofi
Yazar:  
Özet:

With the growth of joint productions in the 1990s, films have increasingly become a product of many countries at the same time. Although today this has become a widespread application, it also brings many topics to be discussed in terms of representative strategies used in films.  The first film of the Turkish-born director Deniz Gamze Ergüven, Mustang (2015), focuses on the pressure and resistance of the five-year-old brother who lives with his tutor grandmother and uncle in the Turkish countryside. Mustang, a French, German, Turkish and Qatar co-production, has been awarded four César prizes in addition to its success in France; it has been the 2015 French Oscar candidate. The main criticisms brought to the film include distant images from reality, surface approach to the subject, orientalism, and the diagnosis of young bodies.  Discussions such as what in films, how they are represented, the interpretation of the producer of the artwork and the discourse that arises have been in different forms for years. The period in which the work is produced and intended to be represented, the cultural and social structures are added to these discussions, the components of the equation are increasing.  Mustang, the subject of the snow has been addressed to us globally is a thirren in the local race; this is also a look that remains strange to the representation of the 'young women in the countryside' is a thirren in reality. It is intended to discuss the questions of the film's representation strategies "how representations" can lead to "ethnically" and "who's (local/global) representations established".

2019
Dergi:  
SineFilozofi
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
SineFilozofi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 333
Atıf : 472
2023 Impact/Etki : 0.074
SineFilozofi