Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 553
 İndirme 97
 Sesli Dinleme 2
GENİŞ AİLEDE VE ÇEKİRDEK AİLEDE YAŞAYAN ÇOCUKLARIN AİLE ORTAMINI ALGILAMALARININ İNCELENMESİ
2004
Dergi:  
Toplum ve Sosyal Hizmet
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma büyük anne ve babası ile birlik­te yaşayan !2-!3 yaş grubu çocukların aile ortamını algılamalarını belirlemek, etkili olabilecek etmenleri ortaya koymak, aileleri algılamalarının bazı değişkenlere göre fark­lılık yaratıp yaratmadığım saptamak amacıy­la planlanmıştır. Araştırmada, geniş ailede ve çekirdek ailede yaşayan çocuklarda cinsi­yet, doğum sırası, kardeş sayısı, geniş ailede yaşayan çocuklarda ise; çocuğun birlikte yaşadığı büyük ebeveynin kim olduğu, bü­yük ebeveynle yaşama süresi gibi değişken­lerin çocukların ailelerini algılamalarında farklılık yaratıp yaratmadığının incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırma, Ankara il mer­kezinde bulunan alt sosyo-ekonomik düzeyi temsil eden semtlerden seçilen ilköğretim okullarına devam eden 12-13 yaş grubu ço­cuklar üzerinde yürütülmüştür. Araştırma sonucunda geniş ve çekirdek ailede yaşa­yan çocuklar arasında aile değerlendirme ölçeği alt boyutları ve toplam puan açısın­dan önemli farklılıklar olduğu belirlenmiştir. Çocukların cinsiyeti, doğum sırası, kardeş sayısı değişkenleriyle, aile değerlendirme ölçeği alt boyutları açısından önemli farklı­lıklar saptanmıştır. Kardeş sayısı değişkeni açısından aile değerlendirme toplam puanı üzerinde önemli fark yarattığı belirlenmiştir. Geniş ailede yaşayan çocuklarda ise, bir­likte yaşadığı büyük ebeveynin kim olduğu değişkeni İle aile değerlendirme ölçeği alt puanları açısından önemli farklılık yarattığı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Toplum ve Sosyal Hizmet

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 742
Atıf : 5.828
2023 Impact/Etki : 0.434
Toplum ve Sosyal Hizmet