Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 57
 İndirme 20
Kale-Kent Yapısıyla Iğdır Kalesi
2017
Dergi:  
ODU Journal of Social Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Doğu Anadolu Bölgesi yüksek dağlar ve platoların bulunduğu ve ortalama rakımın 1500 m. olduğu bir bölge olmasına rağmen, 895 rakımlı Iğdır bugünkü yerinde sonradan kurulmuş yeni bir şehirdir.1664 depreminde büyük bir yıkıma uğrayan şehir terkedilerek bölgeninalçak çöküntü alanını oluşturan bugünkü yerine taşınmıştır. Eski merkez ise günümüzdeki Iğdır şehrine göre daha güneyde, yaklaşık 36 km. uzaklıkta Büyük Ağrı Dağı’nın kuzeybatı tarafındaki düzlükte yer alan savunmaya elverişli kayalık bir tepe üzerinde yer almaktadır. Iğdır (Korgan) Kalesi’nin ilk olarak ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu tam olarak bilinmemektedir. Iğdır Kalesi ve kuzeybatıdaki Sürmeli Çukuru, İlkçağ ’da Doğu Anadolu’nun büyük bir kısmına hâkim olan Urartu Devleti’nin sınırları içerisinde bulunuyordu. Dede Korkut Oğuznâmeleri’nde Şatık Kalesi olarak geçen ve 1064 yılında Melikşah ve vezir Nizamülmülk tarafından Bizanslılardan alınan kalenin Iğdır Kalesi olduğu düşünülmektedir. Bu fetihle birlikte tarihi kaynaklarda ilk defa varlığı tespit edilen kalenin, günümüze ulaşan sur duvarlarından ilk yapım evresinin Urartulara kadar uzandığı anlaşılmaktadır.    

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










ODU Journal of Social Sciences Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.021
Atıf : 2.435
2023 Impact/Etki : 0.265
ODU Journal of Social Sciences Research