Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 51
 İndirme 22
NORMAL GELİŞİM GÖSTEREN VE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN KENDİLERİNİ VE BİRBİRLERİNİ ALGILAYIŞLARININ İNCELENMESİ
2008
Dergi:  
Toplum ve Sosyal Hizmet
Yazar:  
Özet:

Okul öncesi eğitimin önemi yadsınamaz bir gerçektir. Çocuğun yaşamında etkili olacak kişilik özelliklerinin, tutum ve davranışlarının temeli, bu dönemde atılmaktadır. Dolayısıyla bu dönemde çocuğa verilecek eğitimin kapsamı, niteliği oldukça önem taşımaktadır. Özellikle, “engellilik” konusunun toplumsal bir konu olduğu düşünüldüğünde; okul öncesi dönemde çocukların bu konuda bilinçlendirilmesi oldukça önemlidir. Bunun için; okul öncesi dönemde ‘engellilik’ konusunda düzenlenebilecek programları daha bilinçli ve özenli hazırlamak için normal gelişim gösteren çocuklarla (NGÇ) özel gereksinimli çocukların (ÖGÇ) birbirlerini ve kendilerini algılayışları hakkında ön bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir. Böylelikle, çocukların ne bildiğinden hareketle; onlara daha yeterli ve doğru bilgiler aktarılabilecektir. Bu amaçla, örneklem grubunu oluşturan 56’ sı kız (28’i normal gelişim gösteren, 28’i engelli), 56’sı erkek (28’i normal gelişim gösteren, 28’I engelli) toplam 112 çocuğa, araştırmacılar tarafından oluşturulan soru formu, bireysel görüşme tekniği kullanılarak uygulanmıştır. Araştırmadan elde edilen veriler sayı değerleri ile ifade edilmiştir. Araştırma sonucunda;, çocukların çoğunluğunun (NGÇ:21, ÖGÇ:27) “çocuk” tanımlamasını “küçük” kavramına vurgu yaparak ortaya koydukları saptanmıştır. “Engelli Çocuk” tanımlamasını ise çocukların çoğunluğunun (NGÇ:31, ÖGÇ:21) yapamadığı bulunmuştur. Ayrıca, çocukların somut, gözlenebilir özelliklerinden dolayı “bedensel engelli” tanımını diğer engel türlerine göre daha kolay tanımladıkları bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

examination of children with normal development and special requirements and perceive themselves and each other
2008
Yazar:  
Özet:

the importance of preschool education is a fact that the personality characteristics and behaviors of the child will be effective in the life of the child are laid in this period, therefore the scope of education to be given to the child in this period is quite important, especially when the “engellilik” subject is considered to be a social issue, it is quite important to raise awareness of children in the preschool period by using the “engellilik” and the majority of children with normal development in order to prepare more conscious and attentiveness, the children with special needs of children who have been determined by the definition of the children who are not given to be more than 112 people who have been identified by the normal development of the “engellilik” and the children who are not to identify them,” and the specific children

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Toplum ve Sosyal Hizmet

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 742
Atıf : 5.833
Toplum ve Sosyal Hizmet