Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 83
 İndirme 24
FOTOSENTEZ KONUSUNUN ÖĞRETİMİNDE UYGULANAN LABORATUVAR YÖNTEMİNİN ÖĞRENCİ TUTUM VE BAŞARISINA ETKİSİ
2012
Dergi:  
The Journal of Turkish Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada; “fotosentez” konusunun öğretiminde çeşitlendirilmiş deneylerle uygulanan laboratuvar yöntemi ile işlenmesinin, öğrenci başarısına ve biyoloji dersi ile çevre bilincine karşı olumlu tutum geliştirmelerine etkisi incelemiştir. Araştırmanın deneysel çalışması 2004–2005 Eğitim-Öğretim yılı 1. döneminde gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmanın örneklemini, Ankara-Etimesgut Eryaman Lisesi’nde aynı öğretmenin dört ayrı sınıfındaki 116 lise 11. sınıf öğrencisi oluşturmuştur. Araştırmada fotosentez konusu, kontrol grubunda geleneksel öğretim yöntemi ağırlıklı, deney grubunda ise ders kitabındaki deneylere ilave edilen farklı deneylerle laboratuvar yöntemi ağırlıklı işlenmiştir. Bu araştırmada, öntestsontest kontrol gruplu deneysel desen uygulanmıştır. Araştırmanın verileri üç ölçek uygulanarak toplanmıştır. (1) Mantıksal Düşünme Yeteneği Testi (MDYT) ön-test, (2) Fotosentez Başarı Testi (FBT) ve (3) Biyoloji Dersi ve Çevre Konulu Tutum Ölçekleri (BDÇTÖ) öntest-sontest olarak uygulanmıştır. Araştırmanın hipotezlerinin test edilmesinde bağımsız gruplar t-testi ve bağımlı gruplar t-testi ve tek örneklem t- testi kullanılmıştır. Elde edilen bulgular SPSS (Statistical Packet for the Social Science) 11,5 istatistik paket programı kullanılarak analiz edilmiştir. İstatistiki olarak değerlendirilen sonuçlar şöyledir: 1. Çeşitlendirilmiş deneylerle uygulanan laboratuvar yöntemi ile öğrenim gören deney grubu öğrencileri fotosentez konusunu öğrenmede geleneksel öğretim yöntemi ile öğrenim gören kontrol grubu öğrencilerinden daha başarılı olmuşlardır. 2. Elde edilen bulgular doğrultusunda fotosentez konusunun öğretiminde uygulanan laboratuvar yönteminin başarıyı artırması bakımından geleneksel öğretim yöntemine göre daha etkili bir yöntem olduğu söylenebilir. 3. Deney grubu öğrencileri laboratuvarda daha fazla vakit geçirdiklerinden derse karşı daha ilgili davrandıkları, daha çok soru sorarak bilgi toplamaya çalıştıkları gözlenmiştir. Böylece öğrencilerin biyoloji ve çevre konulu tutumlarında olumlu gelişmeler saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

the effect of the laboratory method applied in the teaching of photosynthesis to student attitude and success
2012
Yazar:  
Özet:

in this study, the experimental study of research conducted positive attitude development against environmental consciousness with the success and biology course of the research conducted by the laboratory method applied with diversified experiments in the teaching of the “photosynthesis” issue was conducted in 1 period of 2004–2005 educational year, and the clinical trials of the same teacher in the science school of 11 classes in four separate classrooms of the same teacher in the research were evaluated by the traditional teaching method, which was evaluated by the evaluation of the traditional research methods of the study in the study group, and the results of the analysis of the study were developed in the study of the three different methods of the tests of the laboratory

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar


Benzer Makaleler




The Journal of Turkish Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 948
Atıf : 9.202
2023 Impact/Etki : 0.609
The Journal of Turkish Educational Sciences