Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 54
 İndirme 21
TARİHÎ AÇIDAN ARAKAN’DAKİ MÜSLÜMANLAR VE BUDİSTLER ARASINDA BÖLGESEL ÇATIŞMALARIN ARKA PLANI
2018
Dergi:  
ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi
Yazar:  
Özet:

Bu tebliğin temel amacı ise, pasifizmle özdeşleşen Budizm’in Myanmar’da nasıl radikalleştiğini vuzuha kavuşturmak için bölgedeki Müslüman ve Budist çatışmasının yanında hükümetin arka planda nasıl rol oynadığını tarihi açıdan anlamaktır. Hem de bu çatışmanın asıl odağı ise Güneydoğu Asya’daki Bangladeşle sınırı olan Myanmarın bir bölgesi ‘Rakhine’dir. Ancak bu bölgenin tarihteki adı ‘Arakan’dır. Burada yaşayan Rohingya/Arakanlılar tarihi ve kültürel olarak Çin, Tibet, Hint ve İslam kültüründen beslenmektedir. İslam’ın yayılması ve bölgenin ticaret yolları üzerinde bulunmasından dolayı bu bölgeye dünyanın çeşitli yerlerinden göçmenlerin gelmesi bölgenin etnik ve kültürel çeşitliliğini arttırmıştır. Tarih boyunca kimi zamanlarda bölgesel hakimiyet noktasında Budistler ile Müslümanlar arasında çatışmalar meydana gelmiştir. Aslında, Arakan M.Ö. 2666’dan M.S. 1784’e kadar yaklaşık 4,500 yıl özgürce yaşayan bir ülkeydi. İngiltere sömürgesinden sonra Müslümanlar Arakan’ın tek bir bağımsız devlet olmasını istediler. Ama sonra bu bölge Myanmarla birlikte 1948’de İngiltere'den ayrılmıştır. Ülke içinde çoğunlukla devam eden askeri yönetim şimdiki hükümette de ülke içindeki azınlıklara spesifik olarak Rohingyalılara, vatandaşları olarak değil, hala yabancı (Bangladeşli) olarak yaklaşmaktadır ve bu yolla insan hakları da hala ihlal edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 220
Atıf : 1.013
2023 Impact/Etki : 0.133
ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi