User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 55
 Downloands 21
TARİHÎ AÇIDAN ARAKAN’DAKİ MÜSLÜMANLAR VE BUDİSTLER ARASINDA BÖLGESEL ÇATIŞMALARIN ARKA PLANI
2018
Journal:  
ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi
Author:  
Abstract:

Bu tebliğin temel amacı ise, pasifizmle özdeşleşen Budizm’in Myanmar’da nasıl radikalleştiğini vuzuha kavuşturmak için bölgedeki Müslüman ve Budist çatışmasının yanında hükümetin arka planda nasıl rol oynadığını tarihi açıdan anlamaktır. Hem de bu çatışmanın asıl odağı ise Güneydoğu Asya’daki Bangladeşle sınırı olan Myanmarın bir bölgesi ‘Rakhine’dir. Ancak bu bölgenin tarihteki adı ‘Arakan’dır. Burada yaşayan Rohingya/Arakanlılar tarihi ve kültürel olarak Çin, Tibet, Hint ve İslam kültüründen beslenmektedir. İslam’ın yayılması ve bölgenin ticaret yolları üzerinde bulunmasından dolayı bu bölgeye dünyanın çeşitli yerlerinden göçmenlerin gelmesi bölgenin etnik ve kültürel çeşitliliğini arttırmıştır. Tarih boyunca kimi zamanlarda bölgesel hakimiyet noktasında Budistler ile Müslümanlar arasında çatışmalar meydana gelmiştir. Aslında, Arakan M.Ö. 2666’dan M.S. 1784’e kadar yaklaşık 4,500 yıl özgürce yaşayan bir ülkeydi. İngiltere sömürgesinden sonra Müslümanlar Arakan’ın tek bir bağımsız devlet olmasını istediler. Ama sonra bu bölge Myanmarla birlikte 1948’de İngiltere'den ayrılmıştır. Ülke içinde çoğunlukla devam eden askeri yönetim şimdiki hükümette de ülke içindeki azınlıklara spesifik olarak Rohingyalılara, vatandaşları olarak değil, hala yabancı (Bangladeşli) olarak yaklaşmaktadır ve bu yolla insan hakları da hala ihlal edilmektedir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 220
Cite : 1.013
2023 Impact : 0.133
ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi