Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 88
 İndirme 30
MODERN, POSTMODERN VE POSTBÜROKRATİK KAMU YÖNETİMİ YAKLAŞIMLARI
2019
Dergi:  
ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi
Yazar:  
Özet:

Aydınlanma çabası olarak nitelendirilebilecek olan modernizm olgusu kendini birçok alanda hissettirdiği gibi Kamu Yönetimi alanında da hissettirmiştir. Bu kapsamda modernizm, doğa ve sosyal bilimler alanında nesnelliğe dayanırken kamu yönetimi anlayışında ise bürokratik ilkelerin standardizasyonuna ve bütünlüğüne dayanmıştır.  Modernizmin, Geleneksel Kamu Yönetimi (GKY)anlayışının benimsediği savları içerisinde ihtiva etmesi bu kavramı sorgulatmaya başlamıştır. Öyle ki, başta Batılı devletler olmak üzere, tüm dünya genelinde kamu yönetimleri önemli bir değişim sürecine girmişlerdir. Modernizm hareketine tepki olarak ortaya çıkan Postmodern kamu yönetimi kavramı, kamu yönetimindeki bürokratik engelleri ortadan kaldırmayı, esnekliği artırmayı ve modernizmin savunmuş olduğu akılcılık, nesnellik gibi kavramları sorgulamayı amaçlamıştır. Modernizm ve Postmodernizm kavramlarında yaşanan gelişmeler bürokrasiyi de etkisi altına almış, bürokrasinin aşılması için postbürokratik yaklaşıma doğru bir yönelim söz konusu olmuştur. Bu çalışmanın amacı modernizm, postmodornizm ve postbürokrasi kavramlarını yönetsel çerçevede ele alarak açıklamaktır. Bu kapsamda çalışmada, konuyla ilgili literatür taraması yapılmıştır. Ayrıca çalışmada, modern, postmodern ve postbürokratik kamu yönetimi yaklaşımları karşılaştırılarak değerlendirilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Modern, Postmodern and Post-Burricular Public Management Approaches
2019
Yazar:  
Özet:

The phenomenon of modernism, which can be described as an effort of enlightenment, has also felt in the field of public administration as it feels in many areas. In this context, modernism is based on objectivity in the field of nature and social sciences, while in the understanding of public administration, it is based on the standardization and integrity of bureaucratic principles.  Modernism has begun to question this concept in the concepts adopted by the traditional public administration (GKY). So, mainly the Western states, the public governments throughout the world have entered a significant change process. The postmodern public administration concept, which emerged as a response to the modernism movement, aimed at eliminating the bureaucratic barriers in public administration, increasing flexibility and questioning the concepts of rationality, objectivity, which modernism defends. The developments in the concepts of modernism and postmodernism have also influenced the bureaucracy, and the post bureaucratic approach to overcoming the bureaucracy has been directed. The purpose of this study is to explain the concepts of modernism, post-modernism and post- bureaucracy in the administrative framework. In this context, a literary examination on the subject was carried out. In addition, the study was evaluated by comparing modern, postmodern and post bureaucratic public administration approaches.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 220
Atıf : 1.012
2023 Impact/Etki : 0.133
ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi