Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 56
 İndirme 25
ÖSYM TARAFINDAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA YAPILAN YERLEŞTİRMELERİN ÇOKLU ZEKÂ KURAMI PERSPEKTİFİNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ
2011
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çoklu zekâ kuramına göre zekânın sekiz türü vardır. Bu zekâ türlerinin hepsi tüm bireylerde mevcuttur.Fakat bireylerin zekâ türleri farklı derecelerde gelişmiştir. Bu teori geleneksel öğrenme-öğretme yaklaşımlarını değiştirmiştir. Çoklu zekâ kuramı öğrencinin öğretmen yardımıyla kendi zekâ tipini geliştirebileceğini savunmaktadır.Bu araştırmanın amacı dönem başında ve dönem sonunda öğrenci zekâlarındaki değişimi araştırmaktır. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesindeki farklı 12 bölümden 723 öğrencinin katıldığı bu araştırmada Çoklu Zekâ Envanteri kullanılmıştır. Verilerin analiz edilmesinde tanımlayıcı istatistikler, korelasyon analizi ve Kay-Kare analizi kullanılmıştır. Araştırmanın sonuçlarından biri cinsiyete göre zekâ türü arasında fark olmadığı yönündedir. Bir diğer sonuç ise temel eğitim sonrasında müziksel zekâya sahip kişi sayısının arttığıdır.

Anahtar Kelimeler:

2011
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.845
2023 Impact/Etki : 0.263
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi