Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 54
 İndirme 16
ÇİN YÜKSEKÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİ İLE TÜRK YÜKSEKÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
2013
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda dünya ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Çin’in bu başarısında yenilikçi bilgi gücünün önemi yadsınamaz. Bu gücün oluşturulmasında şüphesiz en önemli katkı yükseköğretimden kaynaklanır. Bu çalışmada hızlı ve istikrarlı bir şekilde gelişen Çin’in yükseköğretim yönetim yapısı ile Türkiye yükseköğretim sisteminin karşılaştırılması yapılmıştır. Araştırmada nitel araştırma desenlerinden doküman analizi yöntemi kullanılmıştır. Çin ve Türk yükseköğretimleri hakkında belirlenen anahtar kavramlar yardımıyla konunun farklı veri tabanlarında taraması ile elde edilen belgeler içerik analizine tabi tutulmuş ve değerlendirilmiştir. Öncelikle Çin eğitim sisteminden ve yükseköğretim yönetim sisteminden bahsedilmiş, son olarak da Türk Yükseköğretim yönetimi ile karşılaştırması yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

2013
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.715
2023 Impact/Etki : 0.263
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi