Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 99
 İndirme 23
 Sesli Dinleme 1
Ahmed Şevkî Efendi’nin Risâle fî Âdâbi’l-Münâzara İsimli Eseri ve Âdâbu’l-Bahs ve’l-Münazara Geleneğindeki Yeri
2015
Dergi:  
Eskiyeni
Yazar:  
Özet:

Bu makale, İslâm düşüncesine ait olan âdâbu’l-bahs ve’l-münazara adlı tartışma teorisini Osmanlı müelliflerinden Ahmed Şevki b. Abdullah’ın Risâle fî âdâbi’l-münâzara adlı eseri çerçevesinde ele almaktadır. Âdâbu’l-bahs ve’l-münazara adlı tartışma yöntemi Osmanlı bilim havzasında en yetkin halini almıştır. Fakat modern zamanlardaki felsefe veya mantık tarihi yazınlarında yeri gözetilmediği gibi günümüzde de hakkında çok az çalışma bulunmaktadır. Makale, hem risalenin tahlili, hem de tenkitli neşri ile Türkçe literatüre bir katkı yapmayı amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Ahmad Shawqi B. Abd Allah’s Risâla Fî Âdâb Al-munâzara and Its Place In The Tradition Of Adab Al-bahth Wa-al-munazara
2015
Dergi:  
Eskiyeni
Yazar:  
Özet:

This article deals with the discipline of âdâb al- bahth wa al-munâzara (Islamic disputation theory), in the framework of Risâla fî Âdâb al-Munâzara by the Ottoman scholar Ahmad Shawqi b. Abd Allah (d. 1809). Âdâb al- bahth wa al-munâzara, systematized by Sham al-Dîn al-Samarqandî (d. 1322), was later perfected in Ottoman intellectual circles. However, âdâb al- bahth has been to a great extent overlooked in modern studies of Islamic philosophy and logic. This article attempts to make a modest contribution to this much neglected field by editing and analyzing this short treatise of Ahmad Shawqi.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Eskiyeni

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 955
Atıf : 1.326
2023 Impact/Etki : 0.159
Eskiyeni