Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 677
 İndirme 46
Netflix’in Türkiye’ye Özgü Reklam Filmlerinin Küresel Markaların Yerel Reklam Stratejileri Bağlamında Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Erciyes İletişim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küresel reklam stratejileri, standardizasyon, adaptasyon ve yerel reklam olarak sınıflandırılabilir. Yerel reklam stratejisinde, küresel bir markanın, küresel reklam stratejisinden farklı olarak herhangi bir ülkeye özgü reklam stratejisi ile reklam uygulamaları (reklam filmleri, basılı reklamlar, vs.) gerçekleştirmesi söz konusudur. Netflix, birçok ülkede yürüttüğü, o ülkeye özgü yerel reklam stratejileri ile izleyicilere platform içerisinde yer alan içeriğin (dizi, belgesel, film) ve dolaylı olarak da “Netflix”in tanıtımını gerçekleştirmektedir. Dünyanın birçok yerinde bu reklam stratejisi ile hareket eden Netflix, Türkiye’deki hedef kitlesi için de Türkiye’ye özgü reklam filmleri oluşturmuştur. Araştırma kapsamında, Netflix’in Türkiye’ye özgü reklam filmlerinde hangi kültürel öğeleri kullanarak yerelleştirmeyi sağladığını ortaya çıkarmak amaçlanmıştır. Bu amaçla, Netflix’in Türkiye’ye özgü oluşturduğu 8 reklam filmi incelenmiş ve bu reklam filmlerinde hangi kültürel öğelerin yerelleştirmeye katkıda bulunduğu belirlenmeye çalışılmıştır. Reklam filmlerinde yer alan kültürel öğeler, Hofstede (1991) tarafından oluşturulan Soğan Modeli çerçevesinde listelenmiş ve daha sonra listede yer alan kültürel öğeler betimsel analiz ile analiz edilmiştir. Betimsel analiz sonucunda temalar oluşturulmuştur. Araştırmadan elde edilen veriler doğrultusunda, Netflix’in Türkiye’ye özgü reklam filmlerinde yerelleştirmeyi 5 tema ile gerçekleştirdiği sonucuna ulaşılmıştır. Bu temalar; karakter, mekan, nesne, dil ve müziktir. Sonuç olarak, başarılı bir yerel reklam stratejisi uyguladığı söylenebilecek küresel bir marka olan Netflix’in yerel reklam stratejisi, diğer küresel markalara da ilham verebilir. Yerelleşmekten çok küreselleşmeye doğru giden, başka bir deyişle “küresel düşün, yerel hareket et” düşüncesinin yerini “küresel düşün, küresel hareket et” düşüncesine bıraktığı günümüz dünyasında, diğer küresel markalar için de başarılı bir yerel reklam stratejisi uygulamanın ipuçlarını verebileceği düşünülebilir. 

Anahtar Kelimeler:

Netflix’s Turkish Advertising Movies Evaluation in the context of Local Advertising Strategies of Global Brands
2019
Yazar:  
Özet:

Global advertising strategies can be classified as standardization, adaptation and local advertising. In the local advertising strategy, a global brand, unlike the global advertising strategy, is concerned with the implementation of advertising practices (reklam movies, printed advertising, etc.) with a country-specific advertising strategy. Netflix is running in many countries, promoting local advertising strategies and content (series, documentaries, movies) and indirectly "Netflix" to the audience on the platform. Netflix, which is operating with this advertising strategy in many parts of the world, has also created advertising films that are specific to Turkey for its target audience in Turkey. In the framework of the research, it is intended to reveal what cultural elements Netflix is using to localize in Turkish-specific advertising films. For this purpose, Netflix has studied eight advertising films that are specific to Turkey, and it has been attempted to determine which cultural elements have contributed to the localization in these advertising films. The cultural elements included in the advertising films were listed in the framework of the Seal Model created by Hofstede (1991) and the cultural elements included in the list were later analyzed by visual analysis. Themes were created as a result of visual analysis. According to the data obtained from the study, Netflix has achieved the localization in Turkish-specific advertising films with 5 themes. These topics are character, space, object, language and music. As a result, Netflix’s local advertising strategy, a global brand that can be said to be implementing a successful local advertising strategy, can also inspire other global brands. In today’s world, where the idea of “think globally, move locally” which goes more from localization to globalization, in other words, has been replaced by the idea of “think globally, move globally”, it can be thought that a successful local advertising strategy for other global brands can also give the clues of the application.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Erciyes İletişim Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 626
Atıf : 3.704
2023 Impact/Etki : 0.229
Erciyes İletişim Dergisi