Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 54
 İndirme 17
Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerine Dair Kamuoyunun Tutumu ile Medyanın Genel Yayın Politikası Arasındaki İlişki: 2008’den 2017’ye Bir Karşılaştırma
2019
Dergi:  
Erciyes İletişim Dergisi
Yazar:  
Özet:

1999 yılındaki Helsinki Zirvesi’nde Türkiye’nin aday ülke olarak kabul edilmesiyle Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinde bir canlanma meydana gelse de ilişkilerde istenen ilerleme kaydedilememiştir. Son yıllarda kronikleşen bir kriz gündemiyle anılır olan Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğini belirleyen faktörlerden biri de, kamuoyunun tam üyelik sürecine olan desteğidir. Bu nedenle, TürkiyeAB ilişkilerine yönelik kamuoyu algısındaki değişimin saptanabilmesi önemli hale gelmekte ve bu da farklı dönemlerde yapılan araştırmaları karşılaştırmayı gerektirmektedir. Bu amaçla yapılandırılan üç bölümlük çalışmanın ilk bölümü daha önce yapılmış dönemsel çalışmalardan yararlanılarak medyanın ve kamuoyunun Türkiye-AB ilişkilerine yaklaşımına ilişkin sonuçların ortaya konduğu literatür taramasını içermektedir. İkinci bölüm, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik sürecine ilişkin tartışmalara ayrılmıştır. Üçüncü bölüm (uygulama) ise kamuoyunun AB algısının ve Türkiye-AB ilişkilerine yaklaşımının 2008 yılından 2017’ye nasıl değişiklik gösterdiği hakkında fikir edinmek amacıyla iki araştırma sonuçlarının karşılaştırılmasını içermektedir. Türkiye-AB ilişkileri ile ilgili medyadaki temsilin, kamuoyunun Türkiye-AB ilişkilerine olan yaklaşımıyla nasıl bir ilişki içinde olduğuna dair çıkarımların yapıldığı çalışmanın sonunda konuyla ilgili kamuoyunda sağlıklı bir bilgi akışının sağlanabilmesi için gerekli iletişim politikaları hakkında bazı öneriler geliştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between the Public Attitude on the Relations between Turkey and the European Union and the General Media Broadcasting Policy: A Comparison from 2008 to 2017
2019
Yazar:  
Özet:

In the 1999 Helsinki Summit, with the recognition of Turkey as a candidate country, a restoration in the relations between Turkey and the European Union (EU) has occurred, but the desired progress in the relations has not been. One of the factors determining the future of the Turkish-EU relations, referred to as a chroniced crisis agenda in recent years, is the support of the public to the full membership process. Therefore, it becomes important to determine the change in the public perception of the Turkish-EU relationships, which requires comparison of the research done in different periods. The first part of the three-party study, structured for this purpose, includes a literary scan of the results of the media and the public’s approach to the relations between Turkey and the EU, taking advantage of previous periodic studies. The second part is dedicated to discussions about the full EU membership process of Turkey. The third section (application) includes a comparison of two research results in order to get an idea of the public’s perception of the EU and how the approach to the Turkey-EU relations changed from 2008 to 2017. At the end of the study on how the representation in the media related to the relations of Turkey-EU is in relation to the public's approach to the relations of Turkey-EU, some recommendations on the necessary communication policies have been developed in order to ensure a healthy information flow in the relevant public.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Erciyes İletişim Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 626
Atıf : 3.532
2023 Impact/Etki : 0.229
Erciyes İletişim Dergisi