Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 71
 İndirme 27
ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVRE OKURYAZARLIK BİLEŞENLERİNİN FARKLI DEĞİŞKENLERE GÖRE İNCELENMESİ
2019
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin çevre okuryazarlık seviyelerini belirlemek ve çeşitli değişkenler açısından bir değerlendirmesini yapmak amaçlanmıştır. Araştırma tarama modelinde yapılmış, veri toplama aracı olarak “Çevre Okuryazarlığı Ölçeği (Kahyaoğlu, 2011)” kullanılmıştır. Öğrenci bilgilerini öğrenmek için de araştırmacılar tarafından hazırlanan “Kişisel Bilgi Formu” kullanılmıştır. Araştırma verileri, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Giresun Üniversitesi eğitim fakültesinde 4. sınıfta okuyan 259 öğretmen adayından toplanmıştır. Araştırma sonucunda öğretmen adaylarının çevre okuryazarlığı ölçeğinin alt boyutlarından olan çevreye yönelik endişe düzeylerinin “çok yüksek” , çevreyi kullanım düzeylerinin “yüksek”, çevreye yönelik tutumlarının “orta” ve çevre bilgisinin “yetersiz” düzeyde olduğu söylenebilir. Ölçeğin alt boyutları demografik özellikler açısında karşılaştırıldığında kız öğretmen adaylarının çevreye yönelik tutumlarının erkeklere göre daha olumlu olduğu, yine düz lise mezunlarının anadolu lisesi mezunlarına göre çevreye yönelik tutumlarının daha olumlu olduğu, yerleşim yerlerine göre nüfusu büyük yerleşim yerinde yaşayan öğretmen adaylarının çevre bilgisinin nispeten fazla olduğu söylenebilir. Çevre eğitimi alım durumunun ve sınıf seviyelerinin ise öğretmen adaylarının çevreye ilişkin endişe, kullanım, tutum ve bilgi üzerinde anlamlı bir etkisinin olmadığı söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Teachers' Candidates to the Environment Readability Concepts by Different Values
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the University of Giresun School of Education aims to determine the level of environmental literacy of students and to make an assessment in terms of various variables. The research was carried out in the scan model, the data collection tool was used as "Environmental Reading Scale (Kahyaoğlu, 2011)." The "Personal Information Form" was also used by researchers to learn the student's information. The research data was collected from 259 teachers candidates who studied in 4th grade at the Giresun University Education Faculty in the 2017-2018 educational-educational year. According to the research, the levels of environmental concern, which are from the lower dimensions of the environmental literacy scale of the teacher candidates, are "very high", the levels of environmental use are "high", their attitudes towards the environment are "mediate" and the environmental knowledge is "unsuitable" levels. The low dimensions of the scale are compared with demographic characteristics that the attitudes of girls teachers candidates towards the environment are more positive than men, and the attitudes of straight high school graduates towards the environment are more positive than the graduates of the anadolu high school, and the population of teachers candidates living in a large settlement is relatively greater than the environmental knowledge. The environmental education acquisition status and class levels can be said that the teacher candidates have no meaningful impact on concerns, use, attitude and information about the environment.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 902
Atıf : 7.133
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi