Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 90
 İndirme 23
Gadamer’in Felsefî Hermenötiğinde Öne Çıkan Hususlar
2019
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

H.G. Gadamer,  geliştirmiş olduğu felsefî hermenötik kuramı ve 1960 yılında yayınlanan “Wartheit und Methode” (Hakikat ve Yöntem) adlı eseriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış önemli bir Alman düşünürüdür. Gadamer’in felsefî hermenötik kuramının mahiyeti hakkında bilgi verip buradan hareketle onun hermenötiğe kazandırmış olduğu yeni ufukların değerlendirilmesi bu incelemenin temel gayesidir.   Gadamer’in felsefî hermenötiğinde öne çıkan hususların konu edildiği bu araştırmada öncelikle hermenötiğin Hermes’ten Heidegger’e kadar geçirmiş olduğu tarihi süreç özetlenmiştir. Bu bağlamda hermenötiğe dair görüşleriyle dikkat çeken ve hermenötik konusunda önemli fikirler ileri sürmüş olan Schleiermacher, Dilthey ve Heidegger’in hermenötik kuramlarına da kısaca değinilmiştir.   Bu çalışmada ayrıca Gadamer’in hermenötik ve felsefî hermenötikle ilgili görüşlerinin ana çizgilerini ortaya koymak suretiyle Gadamer’in felsefî hermenötiğinde öne çıkan temel kavramlar ele alınmıştır. Bu bağlamda Gadamer’in felsefî hermenötiğinin yapı taşları denilebilecek olan; yöntem ve hakikat, tecrübe, anlama, yorum, dil, oyun, sanat, tarih bilinci, ufuk, gelenek ve önyargı kavramları ise ayrı ayrı başlıklar halinde konu edinilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

The philosophical hermeneutics of Gadamer
2019
Yazar:  
Özet:

by H.G. Gadamer is an important German thinker who has managed to attract his attention with his philosophical hermetic theory and his work "Wartheit und Methode" published in 1960. The evaluation of the new horizons that Gadamer has given information about the essence of the philosophical hermetic theory and from here to the move has brought him to hermetic is the main objective of this study.   This study, which discussed the highlights of Gadamer's philosophical hermetic, first summarizes the historic process that the hermetic had passed from Hermes to Heidegger. In this context, the hermeneutic theories of Schleiermacher, Dilthey and Heidegger, who attracted their views on hermeneutics and presented important ideas on hermeneutics, are also briefly referred to. This study also discussed the fundamental concepts that appear in Gadamer's philosophical hermetics by revealing the main lines of Gadamer's views on hermetic and philosophical hermetics. In this context, the structures of the philosophical hermetic of Gadamer, which can be called the structures of the method and truth, experience, understanding, comment, language, game, art, historical consciousness, horizon, tradition and prejudice, are subjected in separate titles.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 376
Atıf : 622
2023 Impact/Etki : 0.054
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi