User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 55
 Downloands 17
Doktor Lütfi Hakkında Zeyl ve “Fikr-i Islahȃt” Eseri
2018
Journal:  
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

Modern devletin doğuşu; devlet, özgürlük ve yasa kavramlarının; toplumsal barış prensibi ile yoğrulduğu, somut ve akılcı siyasi değerlerle sorgulandığı döneme rastlar. Bu sorgulamada, karşılaştığımız ilk soru; cevabı, belirli bir tanıma yönelik olan “devlet nedir?” sorusudur. Bu soruya samimiyetle eğilerek; II. Meşrutiyet döneminde, Osmanlı Devletinin dönüşümünde aktif rol almış –Jöntürkler içinde ya da değil – adı, eserleri unutulmuş pek çok isim vardır. Fransız İhtilali, pozitivizm, sosyal Darvinizim gibi farklı sorgulama katmanından destek alarak; devletin somut varlığı üzerine eleştirel yaklaşımlar sunan isimlerden biri de Doktor Lütfi’dir. Nitekim “Millet ve Hükümet” başlığı ile 1906’da Paris’te yayınladığı kitabının birinci kısmında bu soruyu sorar: “devlet nedir”? Doktor Lütfi, hem tıp hem hukuk doktorudur. İstanbul’da, tıp eğitimini tamamladıktan sonra; Paris’te bulunduğu yıllarda “uluslararası sağlık politikaları” konusunda yazdığı tezi ile “hukuk doktoru” unvanını almıştır. II. Meşrutiyet döneminde, Osmanlı İmparatorluğu’nun, Paris Konsolosu olarak görev yapmıştır. Bir taraftan İttihat ve Terakki ekibi ile diğer taraftan Prens Sabahaddin’in liberaller grubu ile ilişkisi bulunan Doktor Lütfi’nin; 1919’dan sonraki yaşamına dair bilgi bulunamamış idi. Bu çalışmada; Doktor Lütfi’nin, yaşamının bilinmeyen ayrıntılarına değinilecek ve Fransızcadan tercüme ettiği “Fikr-i Islahȃt (1904)” isimli kitabı üzerinde durulacaktır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 970
Cite : 4.514
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi