Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 92
 İndirme 41
Yabancı Dil Öğretiminde Hikâye Anlatımı Tekniğinin Kelime Öğrenimine Etkilerinin Öğrenci ve Öğretmen Görüşlerine Göre Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Eğitimde Nitel Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada İngilizce öğretiminde hikâye anlatımı yöntemine dayalı etkinliklerin kullanımının altıncı sınıf öğrencilerinin kelime öğrenimleri üzerindeki etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın katılımcıları deney grubunda 21 ve kontrol grubunda 22 öğrenci olmak üzere toplam 43 öğrencidir. Araştırmada nicel ve nitel araştırma yöntemlerinin bir arada kullanıldığı karma yöntem ve yakınsayan paralel karma yöntem deseni kullanılmıştır. Veri toplama araçları başarı testi, öğrenci ve öğretmen günlükleri, yarı yapılandırılmış görüşmeler ve öğrencilerin yazılı görüşleridir. Verilerin analizinde nicel boyutta betimsel istatistik yöntemlerinden, nitel boyutta ise içerik analizi tekniğinden faydalanılmıştır. Araştırma sonuçları her iki grupta da öğrenmenin gerçekleştiğini ancak hikâye anlatımı yönteminin kullanıldığı deney grubundaki öğrencilerin ön-test ve son-test puanları arasında anlamlı bir farklılık olduğu ortaya koymaktadır. Araştırmanın nitel sonuçları ile kullanılan yöntemin öğretimin niteliğini artırdığı, öğrenmeyi kolaylaştırdığı ve kelime bilgisinin gelişimine katkı sağladığı belirlenmiştir. Ancak öğrenciler yönteme alışkın olmamaktan ve öğretimde anadilin kullanılmamasından kaynaklı sorunlar yaşadıklarını da ifade etmişlerdir. Bu sonuçlar doğrultusunda hikâye anlatımı yönteminin öğrencilerin kelime dağarcığını geliştirmek amacıyla daha sık kullanılması önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of the effects of the story-telling technique on word learning according to the students and teachers' opinions
2019
Yazar:  
Özet:

This study aimed at determining the influence of the use of events based on the story-telling method in English teaching on the word learning of sixth-class students. The study included a total of 43 students, including 21 students in the experiment group and 22 students in the control group. The research has used the combination of quantitative and qualitative research methods of the karma method and the approximate parallel karma method design. Data collection tools are success tests, student and teacher diaries, semi-configured conversations and written opinions of students. The analysis of data has been used by quantum-size visual statistical methods, while the quality-size content analysis technique has been used. Research finds that learning occurs in both groups, but there is a significant difference between the pre-test and final-test scores of students in the experimental group where the story-telling method is used. The research has determined that the method used with the qualitative results improves the quality of teaching, facilitates learning and contributes to the development of word knowledge. But the students also expressed that they had problems caused by the lack of habit of the method and the lack of use of maternal in teaching. According to these findings, it may be recommended that the story-telling method is used more frequently in order to improve the student’s speech spread.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of The Effects Of Storytelling Technique On Vocabulary Learning In Foreign Language Teaching According To Students and Teacher’s Views
2019
Yazar:  
Özet:

This study aimed to examine the effects of the storytelling method in English teaching on the vocabulary learning of sixth grade students. The participants of the study are 43 students, 21 in the experimental group and 22 in the control group. In this study qualitative and quantitative research techniques are used together and converging parallel mix pattern is also used. Data collection tools are achievement test, student and teacher diaries, semi-structured interviews and written opinions of students. In the analysis of the data, descriptive statistical methods and content analysis technique are used. The results reveal that both groups succeeded learning but the results of the experimental group are statistically meaningful. It has been determined that the qualitative results of the study increase the quality of the teaching method used, facilitate learning and contribute to the development of vocabulary knowledge. However, they also stated that the students were experiencing difficulties due to not being accustomed to the method and not using the mother tongue in teaching. In the light of these results, it can be suggested that the storytelling method is used more frequently in order to improve the vocabulary of the students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Eğitimde Nitel Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 383
Atıf : 3.972
2023 Impact/Etki : 0.2
Eğitimde Nitel Araştırmalar Dergisi