Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 50
 İndirme 15
DİCLE NEHRİ VADİSİNDE AT VE BEYGİR CİNSİNİN ISLAHINA YÖNELİK KURULAN BİR ÇİFTLİK: HARNİNİ/KHARNİNİ ÇİFTLİĞİNİN İŞLEYİŞİ
2018
Dergi:  
İSTEM
Yazar:  
Özet:

Sultan II. Abdülhamid kendi döneminde, ülke genelinde at ve beygir cinsinin ıslahı ve sayılarını artırmak, ordunun çeşitli sınıflarının ihtiyacını karşılamak, çiftlik sahiplerinin ve ziraat ile meşgul olanların kullanacağı hayvanları temin etmek ve bu konuda yabancı ülkelerden hayvan teminine ihtiyaç duymamak için “Hayvan Çiftlikleri” kurdurmuştur. Bu çiftliklerden bazıları özel olarak askeriyenin ihtiyacını karşılamaya yönelik olmuştur. Sultansuyu, Botan, Hamra, Veziriye, Harnini çiftlikleri örnek olarak verilebilir.  Bu çiftlikler IV. V. ve VI. Ordunun Remont bölüklerinin at ve beygir ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulmuştur. Bununla birlikte bu çiftliklerin bir özelliği de Dicle ve Fırat Nehri vadisinde yer almalarıdır. Sultan II. Abdülhamid Irak coğrafyasında devletin hâkimiyetini tesis etmek amacıyla buradaki arazileri bir yandan Hazine-i Hassa Nezareti çatısı altında toplarken diğer yanda da Dicle ve Fırat Nehri üzerindeki askeri kontrolü artırmaya çalışmıştır. Bu çalışmada Dicle Nehri vadisinde kurulan, Tikrit-Musul karayolu güzergahında ve aynı zamanda Şammar Aşiretinin temel yerleşim alanı içerisinde bulunan ve VI.Ordu Müşirliğine tahsis edilmiş olan Harnini/Kharnini çiftliği ele alınacaktır. Çalışma harita ve çizimlerle desteklenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






İSTEM

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 572
Atıf : 1.086
2023 Impact/Etki : 0.026
İSTEM