Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 61
 İndirme 18
 Sesli Dinleme 2
Sözlü Tekrar Eden Okumaların Dil Öğrenen Otizimli Çocuklarda Etkileri
2019
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışma, otizmli çocuklara İngilizce öğretirken sözlü tekrarlarla yapılan okumanın onların İngilizce öğrenmedeki faydasını ve bu bulgular sayesinde İngilizce öğretim materyalleri geliştirilerek İngilizce öğretmenlerinin ders planları oluşturabilmesine katkı sağlamak amacıyla yapılmıştır. Her geçen gün Otizm Spektrum Bozukluğu olan kişilerin sayısı artmakta ve dahası, bu bireylerin pek çoğu devlet okullarında normal öğrencilerle okumaya devam etmek durumundadırlar. Bu çalışma, Türkiye’de bir ilkokulda okuyan, doktorlar tarafından hafif otizm teşhisi konulmuş ama konuşma – okuma bozukluğu çeken 3 erkek öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. Bu öğrenciler çocuk doktoru tarafından hafif-orta derece otizm’li olarak tanılanmış ve yaşları sırasıyla 8, 9 ve 8 şeklindedir. Araştırmacı Dolch Side Word Testini ve Woodcock – Jonhson testini bu Otizmli öğrencilerin, okuma ve öğrenme becerilerini ölçmek için bir araya getirdi. Burada öğrencilerin okuma performansı ile aynı zamanda bilişsel süreçlerinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Sonuçlar Word Recognition (WR) ile formüle edilerek tablolaştırılmıştır. Son olarak Otizmli öğrencilerin, öğrenme düzeylerini tanılamak için Gickling ve Armstrong tanılama tekniği kullanılmıştır. Çalışmanın sonuçları, sözlü tekrarlanan okumaların, otizmli öğrencilere belirli bir metinde İngilizce akıcılık ve kavrama yeteneğini ve İngilizce'de genel akıcılık ve anlama becerisini arttırmada etkili bir yöntem olarak kullanılabileceğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Effectiveness of Oral Repeated Reading With Autistic Language Learners
2019
Yazar:  
Özet:

The study was aimed at contributing to the benefits of reading with oral repetitions while teaching English to autism children and through these findings to the ability of English teachers to create curricula by developing English teaching materials. The number of people with autism spectrum disorder is increasing every day, and moreover, many of these individuals have to continue studying with normal students in public schools. This study was conducted with 3 male students who studied in a primary school in Turkey, diagnosed with slight autism by doctors but with speech-read disorder. These students are recognized as slightly-mediate degree autism by the pediatrist and their ages are in the form of 8, 9 and 8 respectively. The researcher combined the Dolch Side Word Test and the Woodcock-Jonhson Test to measure the reading and learning skills of these autistic students. Here the student's reading performance is also aimed at evaluating their cognitive processes. The results are formulated using Word Recognition (WR). Finally, autism students used the Gickling and Armstrong recognition technique to recognize their learning levels. The results of the study showed that oral repeated readings can be used as an effective method for autistic students to enhance their ability to speak and understand English in a particular text and their overall fluency and understanding skills in English.

Effectiveness Of Oral Repeated Reading With Autistic Language Learners
2019
Yazar:  
Özet:

The study was conducted to determine the effectiveness of oral repeated reading on children with autism while teaching English. Its findings might serve as a basis for the development of reading instructional materials in English and help English teachers prepare related lesson plans for such impaired students. Every day the number of people with ASD is increasing and what’s more, most of them should go on studying with their disabled peers in public schools. The researcher only ventured to study 3 male student respondents enrolled in a Primary School in Turkey who were medically diagnosed with autism with speech disfluencies and learning / reading comprehension problems. The researcher combined Dolch Sight Word Test and the Woodcock – Johnson Test to measure their reading and learning abilities. It was aimed to evaluate students’ cognitive processes as well as their reading performance. The results were calculated by the Word Recognition (WR) test formula and displayed on tables. Finally, to determine CWA’s reading levels Gickling and Armstrong measuring technique was used. Test results of the study showed that oral repeated reading technique can be effectively used with such children to increase their reading fluency and comprehension of the vocabulary in English and as an intervention to increase overall fluency.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.665
Atıf : 9.474
2023 Impact/Etki : 0.274
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi