Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 80
 İndirme 34
Yansıtıcı Düşünme Becerileri Eğitiminin Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğreten Öğretmenlerin Ölçme ve Değerlendirme Sürecinin Gelişimine Etkisi
2019
Dergi:  
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın temel amacı yabancı dil olarak Türkçe öğreten bir öğretmenin yansıtıcı düşünmeyi öğretip yansıtıcı düşünme becerilerini arttırmak ve bu yolla ölçme-değerlendirme sürecindeki gelişimine katkı sağlamaktır. Araştırmanın deseni, nitel araştırma desenlerinden aksiyon/eylem araştırmasıdır. Araştırmanın çalışma grubunu, İstanbul Aydın Üniversitesi’nden bir (1) öğreten oluşturmaktadır. Çalışma grubunun oluşturulmasında seçkisiz olmayan örnekleme yöntemlerinden amaçsal örneklem yöntemi kullanılmıştır. Amaçsal örnekleme yöntemlerinden ise ölçüt örneklem yaklaşımı tercih edilmiştir. Uygulama süreci sekiz haftadır. Araştırmada veri toplama araçları olarak, yansıtıcı günlük (6 soru), öz-değerlendirme formu (1 soru), yarı-yapılandırılmış görüşme formu (7 soru), akran değerlendirme formu ( 6 soru), Veri analizinde ise nitel veri analiz tekniklerinden betimsel analiz ve içerik analizi kullanılmıştır. Araştırmada geçerlik ve güvenirliği uzman görüşleri ve kodlayıcılar arası uyum ile sağlanmıştır. Kodlayıcılar arası uyum, %82 olarak saptanmıştır. Araştırmanın ortaya koyduğu bazı önemli sonuçlar ise şöyledir: Çalışma grubunda yer alan öğretmen sekiz hafta sonunda farklı düzeylerde yansıtıcı düşünme becerilerini ve bu yolla mesleki gelişimlerine geliştirmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

The Impact of Reflective Thinking Skills Education on the Development of the Measurement and Evaluation Process of Teachers Teaching Turkish as a Foreign Language
2019
Yazar:  
Özet:

The overall goal of this research is to teach reflective thinking skills to a teacher who teach Turkish as a foreign language and to contribute to the development of measurement and evaluation skills of the teacher. The study has a qualitative action research design. The study group consists of one (1) instructor from Istanbul Aydın University.  The criterion sampling approach was preferred from the purposeful sampling methods. The implementation is eight weeks. Reflective diary (6 question), self-evaluation form (1question), semi-structured interview form (7 questions), peer evaluation form (6 question) were used as data collection tool. In the data analysis, descriptive analysis and content analysis were used. The validity and reliability of the study was provided by field-expert's opinions and inter-rater reliability.  The inter-coder agreement was 0.82.  Some important results of the research are as follows: The teacher in the study group developed reflective thinking skills at different levels after eight weeks.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Reflective Thinking Skills Training On Measurement and Assessment Processess Of Turkish As A Foreign Language Teachers
2019
Yazar:  
Özet:

The overall aim of this research is teaching reflective thinking skills to a teacher who teaches Turkish as a foreign language and to contribute development of measurement and evaluation skills of teacher. The study has a qualitative action research design. The study group consist of one (1) instructor from Istanbul Aydın University.  The criterion sampling approach was preferred from the purposeful sampling methods. The implementation is eight weeks. Reflective diary (6 question), self-evaluation form (1question), semi-structured interview form (7 questions), peer evaluation form (6 question) were used as data collection tool. In the data analysis, descriptive analysis and content analysis were used. The validity and reliability of the study was provided by field-expert’s opinions and inter-rater reliability.  The inter-coder agreement was 0,82.  Some important results of the research are as follows: The teacher in the study group developed reflective thinking skills at different levels after eight weeks. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 555
Atıf : 3.800
2023 Impact/Etki : 0.621
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi