Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 Sesli Dinleme 1
DİJİTAL SANAT MÜZESİ VE SANAT KOLEKTİFİ TEAMLAB'İN ZAMAN VE SINIR ALGISINA ETKİLERİ
2019
Dergi:  
UBAK SEMPOZYUM (Sosyal ve Eğitim Bilimleri)
Yazar:  
Özet:

Dijital sanat, fizik, matematik gibi bilimlerle iş birliği halinde olan disiplinlerarası bir kavramdır. Bilgisayarların gelişmesi ve grafik işleme yazılımlarının artmasıyla gerçekleşen bilgisayar devrimi sonucu doğmuş, kurallarını, ifade biçimlerini, karakteristik özelliklerini ve etik değerlerini diğer sanat dallarında olduğu gibi zamanla geliştirerek yerleştirmeye çalışan bir oluşum olarak dikkat çekmiştir(Sağlamtimur, 2010:214). Mori Dijital Sanat Müzesi, dünyanın ilk dijital sanat müzesi olma özelliği ile 2018 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’da kurulmuştur. Çeşitli projektör ve teknolojik araçlar kullanılarak oluşturulan interaktif sanat ortamında sanat eserlerinin akışkanlığı ve yüzeydeki anlık değişimler ile izleyici, sanat eserlerinin birer parçası haline gelmektedir. Bu araştırmanın amacı, Dijital Sanatın ve müzenin tanımını yapmak, Sanat Kolektifi Teamlab’ i bir araya getiren ortak yönlere değinmek, zamanın ve sınır algısının özelliklerine açıklık getirmeye çalışmaktır. Araştırmada bilimsel yöntem olarak, ilgili kavramlara yönelik literatür tarama yapılmış ve görsel analizlerde, Barnard’ ın sanat nesnelerinin incelenmesinde, ‘Nesne Temelli Yaklaşımı’ ve Yapı Temelli Yaklaşımı’ yöntemleri de ele alınarak güncel sanat eserlerinin biçimsel özellikleri ve buna bağlı olarak içeriksel yapıları incelenmiştir (Barnard,2002) Yapılan incelemede ele alınan dijital sanat müzesi ve sanat kolektifinde de görüldü gibi, izleyicilerde oluşan sonsuz kalıcılık hissi, aynı alandaki başka insanların varlığından haberdar olma, doğanın döngüsünün yaşamsal değeri, ziyaretçilerin etkileşimleriyle oluşan anlık değişimler ile zaman ve sınır algıları değişmektedir.Araştırmada, bu çalışmaların, sanatı fiziksel kısıtlamalardan kurtarmakta olduğu, teknoloji ve yaratıcılık arasında olan sınırların belirsizleştiği çağdaş topluluklardaki engelleri aşmaya ve teknoloji araçlarını kullanarak sanat eseri ve ziyaretçi arasındaki sınırları bulanıklaştırmaya çalıştıkları görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Digital Art Museum and Art Collective TEAMLAB's Impacts on Time and Sinir Algis
2019
Yazar:  
Özet:

Digital art is an interdisciplinary concept that works in cooperation with sciences such as physics, mathematics. The evolution of computers and the rise of graphics processing software resulted from the computer revolution, which has been noted as a formation trying to place its rules, forms of expression, characteristics and ethical values with time, as in other branches of art (Sağlamtimur, 2010:214). The Mori Digital Art Museum was founded in Tokyo, Japan in 2018, with its character to be the world’s first digital art museum. In the interactive art environment created using a variety of projectors and technological tools, the fluency of art works and instant changes on the surface, the spectator becomes a part of art works. The purpose of this research is to make the definition of the Digital Art and the Museum, to refer to the common aspects that combine the Art Collective Teamlab, to try to clarify the characteristics of time and limit perception. As a scientific method in the research, literature scan for the relevant concepts was carried out and in visual analyses, Barnard's study of art objects, the methods of 'The Based Approach' and Construction Based Approach' also discussed the formal characteristics of current art works and accordingly the internal structures (Barnard,2002) As seen in the digital art museum and art collective discussed in the study, the sense of endless durability in the viewers, the awareness of the existence of other people in the same area, the vital value of the cycle of nature, the instant changes in the interactions of the visitors and the perceptions of time and boundaries are changing. The research has shown that these studies are trying to overcome the obstacles in contemporary communities where art is saved from physical restrictions, where the boundaries between technology and creativity are uncertain, and using technological tools to blur the boundaries between the artwork and the visitor.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










UBAK SEMPOZYUM (Sosyal ve Eğitim Bilimleri)
UBAK SEMPOZYUM (Sosyal ve Eğitim Bilimleri)