Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 79
 İndirme 31
1980-1990 YILLARI KÜLTÜREL PARADİGMASININ DÖNEMİN, DEVLET RESİM HEYKEL YARIŞMALI SERGİLERİNİN ESTETİK SÖYLEM VE PRATİĞİNE YANSIMALARI
2017
Dergi:  
Akademi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

12 Eylül 1980 darbesi sonrası ülkeye egemen olan ‘puslu’ yılları, sanatın aydınlığı ile aşmaya çalışan sanatçıların büyük bir kısmının ‘o yıllara’ ilişkin ya da ‘o yıllardaki’ resmetme tarz ve anlayışları dönemin Devlet Resim ve Heykel Sergilerine yansımıştır. Bu bağlamda dönemin “Devlet Resim ve Heykel Yarışmalı Sergi” katalogları 1980’lerde Türk resim sanatının gelişim çizgisini izlememiz açısından görsel arşiv niteliği taşımaktadır. 1980-1990 yılları arasındaki on yıllık zaman dilimine odaklanan bu çalışmada, bu yıllar içindeki sanatsal ve kültürel değişim Devlet Resim ve Heykel Sergileri üzerinden açıklanmaya çalışılmış; bu süreçte resim sanatında ortaya çıkan konu ve tartışmalar irdelenmiştir. Özetle bu yılları içeren kültür ve sanat ortamı, Devlet Resim ve Heykel Sergileri içeriği ile değerlendirilmeye çalışılmıştır. Sonuç olarak, 1980’lerde yeni bir anlam, nitelik ve içerik yüklenen Türk resmini Devlet Resim ve Heykel Sergileri’nde derece ve ödüle değer görülen eserler üzerinden irdeleyen bu çalışmada, konuya analojik bir pencereden bakarak, Türk resminin o dönem için yeni kabul edilen kimliği ortaya konmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Cultural Paradigm Period Between 1980-1990 Response On The Practise and Aesthetic Discourse Of Which State Painting and Sculpture Competition
2017
Yazar:  
Özet:

The artists who decided to surpassing the 80s political pressure by art and the same artists also are able to keep in communication with the community through with exhibitions and art magazines in 1980s, in the meantime the considerable part of exhibited work of art are located in State Art Painting And Sculpture Exhibition catalogue. In this context, the catalogues have the characteristics of visual archive to monitored of developmental stages of Turk Painting Art in 1980s.  This study focuses on the ten-year time period, especially between 1980-1990. In these years the artistic and cultural Exchange tried to be explained through State Art Painting And Sculpture Exhibition. In this process, the emerging issues and debates in painting art is examined. To sup up, culture and art environment in these years tried to read with the contents of the exhibition. As a result; Turkish Picture is gained meaning, quality and content in 1980. This study also scrutinise at Works by being deemed worthy of an award and degree in State Art Painting And Sculpture Exhibitions. As well, being accepted Turkish painting new identity for that period is revealed to approach within historical process of the subject.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Akademi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 475
Atıf : 1.330
Akademi Sosyal Bilimler Dergisi