Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 23
Katar'da Kültür, Miras ve Müze Çalışmaları
2019
Dergi:  
Art-e Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya 2000’lerin ortasından itibaren Arap Körfezi’ndeki “yeni müzeleri” yakından izlemektedir. 1970'e kadar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar gibi, eski İngiliz sömürgelerinde müzelerin kültürel bir politika ile tanınmasını önerecek hiçbir gelişme yaşanmamıştır. 1960'ların sonlarında bölgede kültürel mirası gururla sergileyecek müzeler için çalışmalar başlamıştır. Katar’ın ulusal mirasını koruma, Arap kültürünü ve kimliğini geliştirmeyi amaçlayan Katar Müzeleri, ülkenin bölgedeki gücünü, geleneksel bedevi yaşam tarzını, Al Thani hanedanının egemenliğiyle birlikte petrol sonrası modernleşme dönemini ve göçle birlikte gelişen yeni Doha kimliğini yansıtmaktadır. Bu gelişmelerin sonucu olarak Katar müzeleri, ulusal kimliği temsil eden nesneleri sınıflandırmakta teknolojik tasarımlarla sunmakta ve cazibe merkezleri haline gelmektedir. Bu çalışmada, Arap Körfezi’ndeki müzeciliğin gelişiminden hareketle Katar’daki müzelerin amaç ve işlevlerine genel bir bakış sunmak amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda Katar Ulusal Müzesi, MIA İslam Sanatları Müzesi ve Mathaf Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin uluslararası izleyici kitlesi için kendine özgü kimlikleri geliştirmek amacıyla kültürel miras nesneleri üzerinden izledikleri müzecilik yaklaşımı değerlendirilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Katar'da Kültür, Miras ve Müze Çalışmaları
2019
Yazar:  
Özet:

Since the mid-2000s, the world has been closely watching the "new museums" in the Gulf. Until the 1970s, there was no development in the former British colonies, such as Bahrain, the United Arab Emirates, Kuwait and Qatar, to suggest the recognition of museums by a cultural policy. At the end of the 1960s, the works for museums that will proudly exhibit cultural heritage in the region began. The Qatar Museums, aimed at preserving Qatar’s national heritage, developing Arab culture and identity, reflect the country’s power in the region, the traditional Bedi lifestyle, the post-oil modernization period with the domination of the Al Thani tribe, and the new Doha identity that develops with migration. As a result of these developments, Qatar museums classify objects representing national identity, present with technological designs and become attractions. This study aims to provide an overview of the objectives and functions of the museums in Qatar, based on the development of the museum in the Arab Gulf. In line with this objective, the Qatar National Museum, the MIA Islamic Arts Museum and the Mathaf Museum of Contemporary Arts have been evaluated the museum approach they follow through cultural heritage objects in order to develop their own unique identities for the international audience.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Art-e Sanat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 508
Atıf : 1.537
2023 Impact/Etki : 0.136
Art-e Sanat Dergisi