Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 76
 İndirme 25
Suriyeli Sığınmacıların Yoğun Yaşadığı Bölgelerdeki Yerel Halkın Suriyeli Sığınmacılara İlişkin Görüşleri: Altındağ Örneği
2019
Dergi:  
Mukaddime
Yazar:  
Özet:

Türkiye’ye göç eden Suriyeli mültecilerin toplumsal uyumlarının istenilen şekilde gerçekleşmemesi ve mültecilere ait bir politikanın olmaması, mültecilerin toplumsal uyum ve kabullerini oldukça zorlaştırmaktadır. Bu sorun sadece mültecileri değil, mültecilerle birlikte Türkiye’de özellikle yoğun sığınmacı nüfusunun olduğu bölgelerde yaşayan insanları da oldukça risk altına sokmaktadır. Ankara’nın Altındağ bölgesinde yaşayan ve sosyal hizmet merkezini aktif olarak kullanan ve Suriyeli komşuları ile ilgili sorunlarını dile getiren 6 kadın müracaatçı ile mültecilere ilişkin görüş ve tutumların değerlendirilmesi amacı ile odak grup görüşmesi planlanmıştır. Bu görüşmenin ardından Suriyeli kadın müracaatçılar ile görüşülmüş ve onlardan Türkiye’deki yaşamları ve yerel halk ile ilgili görüşleri alınmıştır. Türkiyeli katılımcıların Suriyelilere ilişkin görüşleri değerlendirilmiş ve doğru, resmi ve yasal dayanaklarla bilgilendirme yapılarak, farklı ve yanlış görüşlerin değiştirilmesi amaçlanmıştır.            Çalışmadan elde edilen bulgulardan Türk katılımcıların Suriyeli misafirler ile ilgili birçok farklı, yanlış ve abartılı görüşleri olduğu, yasal düzenlemeler ve verilen haklar ile ilgili sağlıklı bilgilerinin olmadığı anlaşılmıştır. Katılımcılar bilgilendirme oturumu ve Suriyeli katılımcılar ile görüşmelerinin ardından görüşlerinin değiştiğini ve farkındalıklarının arttığını bildirmiştir. Benzer çalışmaların daha geniş popülasyonla tekrarlanması tavsiye edilmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Local People's Opinions About Syrian Refugees in Areas In which Syrian Refugees Are Intense: Example
2019
Dergi:  
Mukaddime
Yazar:  
Özet:

The fact that the social harmony of the Syrian refugees who migrate to Turkey is not achieved in the desired way and that there is no policy for refugees that makes the social harmony and acceptance of the refugees quite difficult. This problem is not only the refugees, but also the people living in areas with a large number of refugees, especially in Turkey. The focus group meeting was planned with the aim of evaluating the views and attitudes of 6 women negotiators living in the Altındağ region of Ankara and who actively use the social service center and express their problems with their Syrian neighbors. After this meeting, the Syrian women were discussed with negotiators and they were given their views on their lives in Turkey and the local people. The views of Turkish participants about the Syrians have been evaluated and informed on the correct, formal and legal basis, with the aim of changing different and misconceptions.            The findings obtained from the study have found that Turkish participants have many different, misleading and exaggerated opinions about Syrian guests, and that they have no healthy information about the legal regulations and the rights granted. The participants that after the information session and conversations with the Syrian participants their views changed and their awareness increased. Similar studies are recommended to be repeated with a wider population.

Anahtar Kelimeler:

2019
Dergi:  
Mukaddime
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Mukaddime

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 332
Atıf : 897
2023 Impact/Etki : 0.18
Mukaddime