Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 72
 İndirme 40
MESUD CEMİL’İN KLÂSİK KORO ANLAYIŞI
2019
Dergi:  
Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademik Müzik Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Cumhuriyet döneminde “Klâsik Koro” icrası Mesud Cemil’le başlamıştır. Mesud Cemil, Batı Müziği korolarına yakın bir anlayışla Klâsik Türk Müziği eserlerinin icra edilmesini amaçlamıştır. Bu anlayışla Tarihî Türk Mûsikîsi Ünison Erkekler Korosu'nu kurarak, repertuar seçiminde, Klâsik Türk Müziği’nin “klâsik fasıl” olarak adlandırılan eserlerine yer vermiş ve bu durumun farklı koroların repertuar seçimlerinde de etkili olmasını sağlamıştır. Çalışmada kaynak tarama yöntemi kullanılarak Mesud Cemil’in klâsik koro anlayışının üzerinde durulmuş, farklı görüşlere yer verilerek, koro icrasının geleneksel icra üzerindeki etkisi irdelenmiştir. Aynı zamanda TRT İstanbul Radyosu'nda 08.08.1961 tarihinde yayınlanan Mesud Cemil yönetimindeki "Klâsik Koro"'nun konser repertuarı incelenmiştir. Seçilen repertuarın incelenmesi sonucunda elde edilen veriler yorumlanarak, Mesud Cemil’in klâsik koro anlayışındaki temel unsurlar tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

The Classical Coral Concept of Mesud Cemil
2019
Yazar:  
Özet:

In the period of the Republic, the "Classic Coro" was initiated with Mesud Cemil. Mesud Cemil aimed at performing the works of classical Turkish music with a close understanding of the Western music coros. With this understanding, the Historical Turkish Musical Union founded the Men's Corus, in the repertoire selection, included the works of the Classical Turkish Music called "classic phase" and made this situation effective in the repertoire selection of different corus. In the study, using the resource scanning method, Mesud Cemil focused on the classical coro understanding, with different opinions, the impact of coro execution on traditional execution was reflected. The concert repertoire of "Klâsik Koro" under Mesud Cemil's management, published on 08.08.1961, was also studied at TRT Istanbul Radio. By interpreting the data obtained as a result of the study of the selected repertoire, the basic elements of Mesud Cemil's classical coro understanding were identified.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademik Müzik Araştırmaları Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 185
Atıf : 371
2023 Impact/Etki : 0.087
Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademik Müzik Araştırmaları Dergisi