User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 15
 Downloands 2
Determination of Recreation Area Using Demands : Erzincan City Sample
2016
Journal:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

ÖZET Kentsel ve kırsal rekreasyon alanlarında kişilerin gereksinimleri, istek ve önerilerinin değerlendirilmesi, planlama kararlarına altlık oluşturması amacıyla bu çalışma yapılmıştır. Erzincan kentinde yer alan farklı özelliklere sahip 5 adet rekreasyon alanında 2013 - 2014 yılı ocak ayları arasında anket çalışması yürütülmüştür. Yapılan 650 adet anketten 524 kadarı değerlendirmeye alınmış ve SPSS 21.0 programı ile analiz edilmiştir. Çalışmada, Erzincan kent halkının rekreasyona bakış açısı, alan tercihleri ve rekreasyonel ihtiyaçları incelenmiştir. Anketlerin analizi sonucunda, halkının %92’sinin rekreasyonu bir ihtiyaç olarak gördüğü sonucuna ulaşılmıştır. Katılımcıların %36.1’i yürüyüş ve gezinti yapmak, %31.9’u ise piknik yapmak amacıyla rekreasyon alanlarına gitmektedirler. Araştırma istasyonları içinde en fazla ziyaretçi alan yerler doğal peyzaj öğelerine sahip kırsal rekreasyon alanları olup; Ekşisu Mesire Alanı(%45.80) ve Girlevik Şelalesi’dir (%17.60). Erzincan kentindeki rekreasyon alanlarının sayısı kent halkı tarafından genel olarak  (%77.9) yeterli bulunmamaktadır. Rekreasyon alan kullanıcılarının vazgeçilmez ihtiyaçlarının başında; restoran ve kafeteryalar (%51.5), kapsamlı çocuk oyun alanları (%48.3) ve spor alanlarının (%42.4) geldiği tespit edilmiştir. Erzincan kentinde yer alan rekreasyon alanlarında ziyaretçilerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için,  yerel yönetimler ve halk temsilcileri ile koordineli çalışan özel planlama ve yönetim birimleri oluşturulması gerekmektedir. Yapılacak planlama çalışmalarında kullanıcıların isteklerinin yerine getirilmesi ve alana özel ihtiyaçların giderilmesine yönelik yaklaşımlar benimsenmelidir. Bu çalışmada elde edilen verilerin ve analiz sonuçlarının; yerel yönetimler, rekreasyon alan planlayıcıları ve peyzaj mimarlarının gelecekteki çalışmalarına ışık tutması hedeflenmektedir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Field :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 611
Cite : 2.455
2023 Impact : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi