Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Pandemi döneminin sınıf içi soru sorma tekniklerine etkisi
2023
Dergi:  
Troia Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Sınıf içi soru sorma bir eğitim tekniğidir ve tıp eğitiminde de kullanılmaktadır. Pandemi döneminde zorunlu online eğitime geçilmesi eğitimi etkilemiştir. Bu çalışmada pandemi döneminin, tıp eğiticilerini sınıf içi soru sorma teknikleri açısından ne şekilde etkilediğini bulmak amaçlanmıştır. Yöntem: Araştırma tanımlayıcı desende yapılandırıldı. Tıp Fakültesinde eğitici olarak çalışanlardan araştırmaya katılmaya onam verenlere; tanımlayıcı sorular ile Sınıf İçi Soru Sorma Teknikleri Ölçeğinin pandemi öncesi ve sonrası olarak yanıtlanmak üzere anket formunu doldurmaları istendi. Verilerin analizinde ölçümsel veriler ortalama± standart sapma ile ifade edildi. Online ve yüz yüze dönem ölçek puanlarının karşılaştırılmasında normal dağılıma uymayan alt boyut puanları Wilcoxon testi ile, normal dağılıma uyan toplam puan ise paired t testi ile karşılaştırıldı. Bulgular: Altmış üç eğitimci çalışmaya gönüllü olarak katıldı. Pandemi dönemine göre yüz yüze eğitimde soru sorma teknikleri ölçeği puanları anlamlı yüksekti (p<0.001). Ölçek alt boyutları değerlendirildiğinde; değerlendirme aracı olarak soru alt boyutu hariç hepsinde pandemi öncesi ölçek puanları anlamlı yüksekti. Kadın eğiticilerden elde edilen veriler değerlendirildiğinde ölçek toplam puanı açısından pandemi öncesi ve sonrası arasında fark bulunmazken, alt boyutlar incelendiğinde sadece motivasyon alt boyutunda pandemi öncesi ölçek puanları anlamlı yüksekti (p=0.014). Erkek eğiticilerden elde edilen veriler değerlendirildiğinde ölçek toplam puanı pandemi öncesi anlamlı yüksekti (p<0.001). Ölçek alt boyutunda ise motivasyon (p<0.001), sorulardan yararlanma sıklığı (p=0.007) ve soru-dönüt ilişkisi (p=0.001). alt boyutları pandemi öncesi anlamlı olarak yüksek saptandı. Sonuç: Pandemi süreci eğiticilerin soru sorma tekniklerinde anlamlı değişiklikler oluşmasına sebep olmuştur. Pandemi gibi özel durumlar ve koşullar altında eğiticileri önceden bu şartlara hazırlayacak eğitici eğitimlerine gereksinim olduğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of The Pandemic Period On In-class Question Asking Techniques
2023
Yazar:  
Özet:

Objectives: Asking questions in the classroom is an educational technique also used in Medical Education. The transition to compulsory online education during the pandemic period has affected education. In this study, it was aimed to find out how the pandemic period affected medical educators in terms of in-class questioning techniques. Methods: Sixty-three educators voluntarily participated in the study. The research was structured in a descriptive design. From those who work as trainers at the Faculty of Medicine to those who gave their consent to participate in the research; They were asked to fill in the questionnaire form to be answered as descriptive questions and the In-Class Questioning Techniques Scale before and after the pandemic. In the analysis of the data, the measurement data were expressed as mean±standard deviation. In the comparison of online and face-to-face scale scores, sub-dimension scores that did not fit into the normal distribution were compared with the Wilcoxon test, and the total score that fit the normal distribution was compared with the paired t-test. Results: Questioning techniques scale scores were significantly higher in face-to-face education compared to the pandemic period (p<0.001). When the scale sub-dimensions are evaluated; pre-pandemic scale scores were significantly higher in all except the question sub-dimension as an assessment tool. When the data obtained from female trainers were evaluated, there was no difference between the pre-pandemic and post-pandemic scale scores in terms of total score, while the pre-pandemic scale scores were significantly higher (p=0.014) only in the motivation sub-dimension when the sub-dimensions were examined. When the data obtained from male trainers were evaluated, the scale total score was significantly higher before the pandemic (p<0.001). In the sub-dimension of the scale, the sub-dimensions of motivation (p<0.001), frequency of using questions (p=0.007) and question-feedback relationship (p=0.001) were found to be significantly higher before the pandemic period. Conclusion: The pandemic process has caused significant changes in the question asking techniques of the trainers. Under special circumstances and conditions such as pandemics, it is seen that there is a need for training to prepare trainers for these conditions in advance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Troia Tıp Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Troia Tıp Dergisi