Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 37
 İndirme 3
Çözeltilerin iletkenliği yardımıyla maddenin tanecikli yapısının anlaşılması
2015
Dergi:  
Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, farklı çözeltilerin elektrik iletkenliğini gösteren bir deney kullanarak, maddenin tanecikli yapısının öğrenciler tarafından anlaşılmasını sağlamaktır. Araştırmanın örneklemini fen bilgisi öğretmenliği 1. sınıfta öğrenim gören 28 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada deneysel araştırma desenlerinden kontrol grupsuz ön ve son test deseni kullanılmıştır. Öncelikle öğrencilere çözeltilerde maddenin tanecikli yapısıyla ilgili iki açık uçlu soru yöneltilmiş ve bu konuda neler bildikleri ve hangi yanlış anlamalara sahip oldukları tespit edilmiştir. Daha sonra konuyla ilgili öğrencilere bir deney yaptırılmış ve öğrencilerin farklı çözeltilerdeki elektrik iletkenliğini gözlemlemeleri sağlanmıştır. Öğrencilerin deneyi mikro boyutta anlamalarını kolaylaştıran gerekli açıklamalar yapılmış ve anlamadıkları noktalarda öğrencilerin eksikleri giderilmeye çalışılmıştır. Deneyin ardından konuyla ilgili daha önceden uygulanan iki açık uçlu soru öğrencilere tekrar yöneltilmiştir. Öğrencilerin sorulara deneyden önce verdikleri cevaplar ile deneyden sonra verdikleri cevaplar karşılaştırılmış, öğrencilerin anlamalarında herhangi bir değişiklik olup olmadığı ve yanlış anlamaların devam edip etmediği belirlenmiştir. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre öğrencilerin maddenin tanecikli yapısıyla ilgili birçok yanlış anlamaya sahip olduğu belirlenmiştir. Yapılan deneyle öğrencilerin büyük bölümünün yanlış anlamaları giderilmiş olmakla birlikte bazı öğrencilerin hala bu yanlış anlamalarını devam ettirdiği görülmüştür. Öğrencilerin yerleşen yanlış anlamalarının giderilebilmesi için farklı yöntem, teknik ve materyallerin kullanılması önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2015
Yazar:  
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 272
Atıf : 3.544
Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi