Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 32
 Görüntüleme 204
 İndirme 35
Sakin Şehir/Cittaslow Hareketi ve Yerleşme Coğrafyası
2016
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yerleşmenin ilkçağlara kadar giden geçmişi göz önüne alındığında, değişimler yaşamış olması doğaldır. Bu çalışmada, son yüzyılda, şehir yerleşmeleri ile ilgili olarak ortaya çıkan sakin şehir/cittaslow hareketi ele alınmıştır. Sakin şehir hareketi, Türkiye’de de yeni gelişen bir hareket olduğundan literatüre katkı sağlayacak her tür çalışmaya ihtiyaç vardır. Bu nedenle öncelikle hareketi anlamak için betimsel bir anlayış takip edilmiştir. Kavramın ortaya çıkışı ve mevcut uygulamalar tartışılmıştır. Yerleşme coğrafyası açısından nasıl bir bakış açısı geliştirilebileceği değerlendirilmiştir. Dünyada, 203 ülkede farklı sayılarda sakin şehir vardır. Hareketin başladığı İtalya’da 77, Polonya’da 21, Almanya’da 12, Güney Kore’de 11, Hollanda’da ve Türkiye’de ise 2015 ağustos ayı itibariyle toplam 10 sakin şehir bulunmaktadır. Bu sıralamaya göre Türkiye, Dünya’nınçok sakin şehir bulunduran ilk beş ülkesinden biridir. Sakin şehirlerin sayıları arttıkça yeni bir yerleşme anlayışı da ortaya çıkacaktır. Bu yeni anlayış, yerleşme planı, arazi kullanımı, sosyal ve ekonomik faaliyetler için de yenilik ve değişim demektir. Yerleşme coğrafyası açısından bu oluşumun yerellik bağlamında incelenmesi ve değerlendirilmesi gerekir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi