Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 37
 İndirme 13
Dan Flavin'in Mekanı Dönüştüren Işığı ve Minimalizme Yaklaşımı
2012
Dergi:  
Art-e Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmayla, 1960'larda Amerika'da ortaya çıkan bir sanat akımı olan minimalizmin önde gelen sanatçılarından Dan Flavin'in sanat anlayışı genel olarak incelenerek, bazı çalışmalarından örnekler verilecektir. Özellikle Flavin ile bütünleşen floresan heykellerinin ortaya çıkış süreçleri ele alınarak yarattığı kendine özgü atmosfer etkisinin sanatçının minimalist düşünüş biçimiyle örtüştüğü ve çeliştiği yönlerinin bir araştırması ortaya konulacaktır. Anahtar Kelimeler: Dan Flavin, heykel, minimalizm, renk, ışık. Abstract In this study, an outline of the artistic approach of Dan Flavin, who is one of the prominent artists of minimalism, which appeared in the USA in the 60s, will be discussed and examples from his works will be given. While discussing the emergence of fluorescent sculptures associated with Flavin, a study of the unique atmosphere effect which was created by Flavin will be conducted and presented. While doing this, the aspects of this atmosphere which contradict and those which are in harmony with his minimalistic way of thinking will be discussed. Key Words: Dan Flavin, sculpture, minimalism, colour, light.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Art-e Sanat Dergisi
Art-e Sanat Dergisi