Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 29
 İndirme 10
Dil ve Toplum Ontolojisi
2016
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, belli birtakım toplumsal kendiliklerin ontolojisiyle ve böyle kendiliklerin yaratılmalarında ve sürdürülmelerinde dilin rolü konusunda bir makaledir. Toplumsal kendilikler derken elimdeki 20 dolarlık banknot, California Üniversitesi, Birleşik Devletler başkanı gibi şeyleri kastediyorum. Bunlara ayrıca George Bush’un Birleşik Devletler Başkanı olması, elimde tuttuğum kâğıt parçasının 20 dolarlık bir banknot olması, benim Birleşik Devletler vatandaşı olmam gibi olguları da katıyorum. Böyle olgulara “kurumsal olgular” diyeceğim ve onların, mantıksal açıdan, sözünü ettiğim toplumsal kendiliklerden önce geldiğini göreceğiz. Toplumsal kendilik kavramı altına, ayrıca, para, mülkiyet, hükümet ve evlilik gibi kurumları da katıyorum. Burada kısaca dilin doğası ve onun toplumla ilişkisi üzerinde duracağım. İşaret etmek istediğim bir şey de, bir dile sahipsek bir toplum sözleşmesine de sahip olduğumuz olacak. Bütün bunlar üzerinde dururken dilin neden temel toplumsal kurum olduğu ve neden diğer toplumsal kuramlara benzemediği de gösterilmeye çalışılacak.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi