Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 92
 İndirme 33
Uygulayıcıların Penceresinden Türk Üniversitelerinin Uluslararasılaşma Deneyimi
2016
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de yükseköğretimde uluslararasılaşma son yıllarda önemli bir gündem maddesi haline gelmektedir. Nitekim Yükseköğretim Kurulu tarafından 2014 yılında hazırlanan vizyon belgesinde uluslararasılaşma Türk yükseköğretiminin yol haritasını çizen üç ana unsurdan biri olarak geniş yer bulmuştur[1]. Bu vizyon kapsamında Türkiye’nin yükseköğretimde uluslararası bir aktör olma iddiasına sahip olduğu görülmektedir. Yükseköğretimde uluslararasılaşmaya ilişkin bu yaklaşımın başarılı olabilmesi için stratejik bir sürece dönüşmesi, bir kamu politikası olarak ele alınması gerekmektedir. Bu süreçteönemli rol ise uluslararasılaşmanın temel aktörleri olan üniversitelere düşmektedir. Türk yükseköğretiminin küresel rekabet gücünü gerek köklü gerekse genç üniversitelerin vizyonları ve performansları belirleyecektir. Bu çalışmanın amacı Türkiye’deki üniversitelerin uluslararasılaşma alanındaki vizyonları, stratejileri, hedef ve uygulamaları bağlamında genel bir resim çizmektir. Çalışmada 2014 yılı itibarıyla Türkiye’de bulunan üniversitelerin Uluslararası İlişkiler yöneticileri ile yapılan anket uygulamasının bulgularına yer verilmekte ve bulgular ışığında değerlendirme ve öneriler sunulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi