Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 47
 İndirme 15
GEÇ OSMANLI DÖNEMİNDE ÖYKÜNMECİ MODERNİTENİN BOYUTLARI
2014
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

makalede orjinal olarak Batıda yaşanan modernliğin Geç Osmanlı dönemindeki öykünmeci boyutları ele alınmaktadır. Geç Osmanlı dönemi modernleşmesi, tarihsel olarak hazırlıksız yakalanma, modernleştirici elitlerin fikir ve modernleşme tarzları, dış baskı ve müdahaleler, yönetimsel zaaflar vd. nedenlere bağlı olarak bir öykünme formatında tezahür etmiştir. Öykünmeci modernleşme, devlet ve bürokrasi merkezli, yukarıdan aşağıya doğru topluma dayatılan, geniş halk katmanlarınca içselleştirilmeyen, büyük ölçüde bir Batılılaşma biçimindedir. Bu nedenle Osmanlı modernleşmesi, kendine has bir orijinalite oluşturmaktan ziyade değişim ve gelişim modeli olarak Batılılaşmaya meyyal melez ve öykünmeci özellikler taşımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

0
2014
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.762
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi