Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 36
 Görüntüleme 746
 İndirme 94
IŞİD: KÜRESEL BİR TERÖR ÖRGÜTÜ
2016
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşen dünyada insanların ve toplumların etkileşim ağı son derece karmaşık hale gelmiştir. Küreselleşme insanların ve toplumların hayatına olumlu katkılar yaptığı gibi istenmeyen sonuçlara da neden olmuştur. Dünyada meydana gelen olumlu gelişmelere katkı sağlayan bilimsel gelişim son yıllarda etkili ve hızlı bir sürece girerken, terör örgütlerinin etki alanları da ülke sınırlarının dışına taşmakta, terör örgütleri bu gelişimi kendi lehine kullanarak tüm dünyayı tehdit eder hale gelmektedir. IŞİD olarak bilinen terör örgütü de küreselleşmenin avantajlarını kullanarak kısa süre içinde etki alanını genişletmeyi başarmış, bölgesel olmaktan çıkarak dünyayı tehdit eder hale gelmiştir. Bu sebep ile çalışmamızda dünyayı ve geleceğini olumsuz yönde etkilemesinden korkulan bu terör örgütünün yapısını ortaya koymayı amaçladık. Ayrıca IŞİD tüm dünyada terör örgütü olarak kabul edilmesine rağmen örgüte katılımların her geçen gün artarak devam ediyor olması da son derece düşündürücüdür. Çalışmamız bir literatür taraması olup örgüt ile ilgili kaynakların sistematik bir çerçevede incelenerek analiz edilmesiyle oluşturulmuştur. Örgütün yapılanmasında ve örgüte katılımlarda etkili faktörler olduğu değerlendirilen ideoloji, ekonomik güç ve medya gücü analiz edilmiştir. Bu çalışma ile IŞİD tehdidine karşı mücadele geliştirmesi gereken ilgililere ışık tutarak katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.

Anahtar Kelimeler:

a global terrorist organization
2016
Yazar:  
Özet:

the interaction network of people and societies in the globalized world has become extremely complex, globalization has also caused unwanted results as positive contributions to the lives of people and societies, scientific development that contributes to positive developments in the world has become effective and rapid in recent years, while the areas of terror organizations have been involved in the development of the terrorist organizations that have been threatened by the importance of globalization in short time by using the advantages of globalization, the terrorist organization, which is known as the objective of this organization, and the impact of the society in the direction of the work and the development of the society, which we have been deemed to be aware of the importance of the development of the development of the society in the society in the importance of the society in the world, and that we have been involved in this sector in the society in this sector, and that we have been becoming aware of the development of the importance of the importance of the development of the development of the development of the development of the development of the development of the society in the development of the development of the society in the development of the development of the development of the work in the society in the society in the society in the society in the society in the society in the society in

Anahtar Kelimeler:

Isis: A Global Terror Organization
2016
Yazar:  
Özet:

The people and society’s interaction network has become extremely complex in globalized world. Globalization has both positive contribution to people and communities’ lives and also adverse effects on them. While entering a long fast and effective process, scientific development contributes to positive developments occurring in the world, the domain of terrorist organizations overflow the country's borders and even can threaten all over the world by using this development on behalf of themselves. Terrorist organization known as ISIS has managed to extend its domain in a short time by using the advantages of globalization; it has become a threat to the world from being regional. Every day brings with a data giving rise to concerns that ISIS could threaten the world peace for a while. Therefore we aimed to demonstrate the structure of this terrorist organization that feared people and affected our world negatively with sociological evaluation in our study. Despite the fact that ISIS was also considered to be a terrorist organization all over the world, participation to the organization continuing to increase with each passing day is also extremely thought-provoking. Our study is a literaure review and it is created by analyzing and systematizing the sources related to organization in a definite context. The ideology, economic power and media power are considered as the factors affecting the organization's structure and participation in the organization and analyzed. We aim to contribute by keeping light all it may concern on the need to improve the fight against ISIS’s related threats.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.715
2023 Impact/Etki : 0.263
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi