Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 45
 İndirme 21
THE ORDEAL OF URBAN WOMEN IN SEARCH FOR IDENTITY IN KATHERINE ANNE PORTER’S “THEFT” AND “FLOWERING JUDAS”
2015
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Katherine Anne Porter’ın, içselleştirdikleri ‘Öteki’lik ve ‘Nesne’ kimliği olan kentli kadın kahramanlarının öznel kimlik arayışlarını ve toplumlarındaki ‘Özne’ olma mücadelesini incelemektedir. Çalışmada 20. yüzyılın ilk yıllarının havasını yansıtan ve Amerika’da geçen “Theft” (1929) ve Meksika’da geçen “Flowering Judas” (1929) kentli kadınlar açısından ele alınmıştır. Porter öykülerde, ataerkil düzene göre yetiştirilmiş, ama hızla modernleşen Amerikan toplumunda kendi ayakları üzerinde durabilen, öte yandan tinsel yaşamında yalnız ve mutsuz olan kadın kahramanları betimlemektedir. Yazar, kadın kahramanların mücadelesini anlatırken kimlik arayışlarındaki başarısızlıklarında bütünüyle ataerkil düzeni suçlamaz, onların karakterlerinde de kusurlar bulur. Karakterler bir yanda eğitimli ve ekonomik özgürlük sahibidirler ama düşledikleri yaşam ve gerçeklikleri, toplumsal cinsiyetleri, toplumsal statüleri ve karşı cinsle olan ilişkileri arasına sıkışıp kalmışlardır. Düşlerini gerçekleştirmek için yeteri kadar cesaret ve gerçeklik hissine sahip değillerdir. Dolayısıyla Porter kadın karakterlerin kimlik oluşturmada benzer sıkıntıları yaşadıklarını gösterir.

Anahtar Kelimeler:

0
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.767
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi