Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 70
 İndirme 35
ŞEYHUL iSLAM EBUSSUUD EFENDİ VE MEKANETUHU Fİ'L-LUĞATİ VE'L-EDEB
2011
Dergi:  
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Ebussuûd Efendi, Osmanlnn yetitirdii seçkin âlimlerden birisidir. Onun, hayat boyunca ortaya koyduu icraatlar ve geride brakt eserler bu gerçei gösterdii gibi, hakknda yaplan çalmalar da sözkonusu hakikate iaret etmektedir. Bu sebeple ahs ve eserleri hakknda yaplan çalmalar onu tantmak açsndan oldukça önemlidir. Ancak bu çalmalar Türkçe ile snrl kalmtr. Bundan dolay biz, Türk olmasna ramen deerli Arapça eserler de kaleme alan Ebussuûd Efendi’yi, Arapça bir makale boyutunda tantmak istedik. O, seçkin bir müderris, önemli bir kad, ünlü bir eyhülislam olmasnn yan sra ayn zamanda güçlü bir Arap dili ve edebiyat alimidir. Dil sahasnda geride brakt çalmalar ve özellikle belâgat yönü ar basan tefsîri râdü’l-akli’s-selîm ilâ mezâya’l-Kur’âni’l-Kerîm bu yönlere delalet eder. Makalemizde, Ebussuûd Efendi’nin daha çok bu özelliini ele alacaz. Anahtar Kelimeler: Ebussuûd Efendi, râdü’l-akli’s-selîm, Arap Dili ve Edebiyat, Tefsîr. Abstract Ebussuud Efendi (Dignified), was one of the great scholars educated by the Ottoman State. Throughout his life, he had many achievements and work left behind in history that show his reality, regarding the works of study about him as proof. With this respective reason and the works that concern him are very important to introduce. However, his work was written and limited in the Turkish language. Although Ebussuud was Turkish, he had valuable written Arabic pieces of work, and for this reason we wanted to present him in the Arabic language. He was a distinguished professor (mudarris), an important judge of Islamic canon law, and a strong Arabic language and literature scholar. The works he compiled, as well as, his tafseer especially related with the rhetorics of the Qur’an were an indication of this. We will further dwell upon the point of view about Ebussuud Efendi in our article. Key Words: Ebussuûd Efendi, Irshâd al-akl as-salîm, Arabic Language and its rhetoric, Tafseer.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi