Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 152
 İndirme 24
TÜRK RAMAZAN KÜLTÜRÜ
2006
Dergi:  
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ouml;ZET Din, toplum hayatında ouml;nemli bir yere sahiptir. Ancak her toplum, dini inancına kendi kuuml;ltuuml;rel değerlerini de katarak uygular. Tuuml;rk toplumu da dinini, Tuuml;rk kuuml;ltuuml;ruuml;ne ait değerlerle anlayarak yaşamaktadır. Tuuml;rk kuuml;ltuuml;rel değerlerinin İslam dininde en fazla gouml;ruuml;lduuml;ğuuml; ibadet, oruccedil; ve onun yaşandığı ay olan ramazandır. Tuuml;rk milleti ramazana ayrı bir ouml;nem vermiş ve onu en guuml;zel şekilde yaşamış ve ramazana ouml;zguuml; bir kuuml;ltuuml;r oluşturmuştur. nbsp; ABSTRACT Religion has an important place in the life of community. However, every society applies the rules of religion adding the cultural values they have. Turkish nation, too, experiences religion within this framework. The most common value of Turkish culture in Islam is fasting in Ramadan. Turkish nation has given a special importance to Ramadan, and living it in the best possible way, has formed a unique culture of Ramadan.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi