Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 142
 İndirme 23
MİLLÎ MÜCADELE DÖNEMİNDE ERZURUM VALİSİ MÜNİR BEY
2015
Dergi:  
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Doğu Harekâtı’ndan önce sınır şehrimiz olan Erzurum, idari, askerî ve siyasi açıdan oldukça hassas bir konumdaydı. Bu nedenle burada görev yapacak idarecilerin askeri yetkililerle uyum içerisinde çalışmaları ve Milli Mücadele taraftarı olmaları oldukça önemliydi. Bu anlamda Nisan 1918’de Erzurum Valiliğine atanan Münir Bey’in Mondros Mütarekesi sonrası önemli hizmetleri oldu. Münir Bey, 15. Kolordu Komutanı Kazım Karabekir ile işbirliği içerisinde çalışarak Milli Mücadele açısından dönüm noktası olan Erzurum Kongresi’nin açılmasına destek verdi. Münir Bey Haziran 1919’da Milli Mücadele taraftarı olduğu için görevden alındı. Münir Bey’den sonra Erzurum Valiliği bir sorun hâline gelerek idari ve askeri yetkililer arasında birçok problem yaşandı. Yaşanan bu problemler nedeniyle Erzurum’da Milli Hükümet ve Doğu Cephesi Komutanlığı ile uyum içerisinde çalışacak birinin valiliğe atanması gündeme geldi. Daha önce bu görevi başarılı bir şekilde yürütmüş olan Münir Bey Haziran 1921’de Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir’in isteği ile bu defa Ankara Hükümeti tarafından Erzurum Valiliğine yeniden atandı. Böylece Erzurum’daki Valilik sorunu çözülmüş oldu.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi