Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 16
NİŞANCI FERİDUN AHMED PAŞA KANUNNÂMESİ
2005
Dergi:  
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ouml;ZET Kanunnacirc;meler, Osmanlı hukuk sistemi iccedil;erisinde bulunan ouml;rfi hukukun uygulama alanındaki ana kaynaklarından biridir. Bu ccedil;alışmada, III. Murad douml;nemi umumi kanunnacirc;melerinden Nişancı Feridun Ahmet Paşa Kanunnacirc;me si incelenmiştir. Kanun ve kanunnacirc;me terimleri hakkında bilgi verilmiş ve eserin metni guuml;nuuml;muuml;z Tuuml;rkccedil;ersquo;sine ccedil;evrilmiştir. Soyut ve meseleci (fetva) ifade dilinin birlikte kullanıldığı eserde, XVI. asra ait idari, sosyal ve ekonomik hayatla ilgili ouml;nemli bilgiler sunulmaktadır. nbsp; ABSTRACT Law books are one of the basic sources used in the application of the common law, which is a part of the Otoman law. In this study, Nişancı Feridun Ahmed Paşa law book, which is one of the common law books of the Murad III. Period, is examined. In this study, information relating law and law book terminology is given and the text of the book is translated into modern Turkish. The book uses the abstract and fatwa language together and provider significant information on the govermental, social and economic situation in the 16th. century.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi